Mandagens aviser om IT

Telias bornholmeraftale på plads. Cebit skærer ned. Tele-underskud truer skattebetaling. Amter vil spare millioner på jobportal til sygeplejersker.

Telias bornholmeraftale på plads

Telia beholder de bornholmsk kommuner og amtet som kunder. De var ellers utilfredse med den service og kvalitet, som det svenske teleselskab leverede, efter at de i foråret valgte Telia til at stå for alt telefoni på øen med henblik på at opnå millionbesparelser. Bornholms Amt og Nexø og Rønne Kommuner indgik derfor i sidste uge en ny teleaftale med TDC til erstatning for Telia-kontrakten. TDC har ikke modtaget nogen opsigelse af den nye kontrakt og regner derfor med, at den stadig gælder, mens Telia mener at have vundet kunderne tilbage. Telia-aftalen indebærer dog, at embedsmændene har fået vetoret, så hvis teknikken ikke kører som lovet, kan de skifte til TDC. (Jyllands-Posten, Børsen)

Cebit skærer ned

For første gang i mere end ti år har verdens største IT-messe, Cebit, ingen venteliste for at købe udstillingsareal. Og når messen slår dørene op i Hannover den 12. marts næste år, vil der være en udstillingshal mindre end i år. Desuden forventer arrangørerne, at mange af udstillerne undlader at bygge en anden sal på deres stande. Der bliver også færre udstillere alt i alt, men arrangørerne regner ikke med at være så hårdt ramt som andre, fordi Cebit er markedsledende. (Jyllands-Posten, Erhvervsbladet)

Tele-underskud truer skattebetaling

De store underskud i de danske teleselskaber truer branchens skattebetalinger. Underskuddet kan nemlig fradrages fremtidige overskud, inden der skal betales skat, og det betyder, at det varer meget længe, inden TDC's konkurrenter får pligt til at betale en krone til skattekassen. Ifølge de danske regnskaber har Orange de største underskud. Alene de seneste tre år har selskabet tabt tre milliarder kroner. (Berlingske Tidende)

Amter vil spare millioner på jobportal til sygeplejersker

De danske amter er på vej med en millionbesparelse på jobannoncer. Amterne bruger i dag tre millioner kroner om måneden på at indrykke jobannoncer for sygeplejersker. En ny portal, sygeplejerskejob.dk, koster en halv million kroner at lave og vil have tjent sig ind i løbet af 14 dage. Taber er sygeplejerskernes fagblad, Sygeplejersken. Lægeforeningen har tabt omkring 20 millioner kroner i omsætning til sit blad, Ugeskrift for Læger, efter at amterne oprettede jobsitet Laegejob.dk. (Politiken)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere