Danmark hårdt ramt af hackerangreb

Danske hjemmesider nærmer sig toppen af listen over de mest angrebne i verden, når det handler om hackernes såkaldte mass defacements. Linux-hjemmesider er ifølge en statistik på en hacker-hjemmeside næsten lige så udsatte som hjemmesider, der kører på en Windows-server.

Danmark ligger på en ottendeplads over de lande, hvori hjemmesiderne oftest får udskiftet deres forside af hackere i såkaldte mass defacements, også kaldet web-graffiti.

Opgørelsen stammer fra webstedet Zone H, der registrerer hackerangreb over hele verden. Hackerne indberetter selv deres bedrifter, men de bliver kontrolleret, inden de bliver offentliggjort.

Hjemmesider under .dk-domænet står for 2,3 procent af alle de hackerangreb, der er registreret på Zone H. Det er kun overgået af .com, .net og .org, hackerlandet Brasilien og de store europæiske lande Storbritannien, Tyskland og Italien. Lande, der er sammenlignelige med Danmarks størrelse, kommer meget længere nede på listen eller optræder slet ikke.

Bølge af hackerangreb

En vigtig forklaring er, at en liberal politik for at registrere domæner gør, at Danmark er et af de lande i verden, hvor der er registreret flest domæner i forhold til indbyggertallet.

Ifølge DK Hostmaster, som administrerer .dk-domænet, findes der ingen officiel opgørelse af antallet af registrerede domænenavne i domænerne over hele verden. Herhjemme er der registreret knap 400.000 domæner.

Ifølge IT-sikkerhedsfirmaet Protego er de mange danske domænenavne dog næppe hele forklaringen.

- Hvis hackerne har god succes med danske hjemmesider, så spreder det sig til andre grupper. Derfor kommer der en bølge af hackerangreb, siger Protegos kommunikationschef, Claus Fonnesbech, som mener, at vi er midt i sådan en bølge.

Han påpeger, at Danmark ikke er et attraktivt mål for politisk motiveret hacking, sådan som eksempelvis USA og de store europæiske lande, og at topplaceringen på hackernes hitliste på den baggrund af så meget desto mere markant.

En fjerdedel kørte på Linux

Statistikken fra Zone H afkræfter, at Microsofts software har flere sikkerhedsproblemer end andre produkter.

Tværtimod viser statistikken over defacements, at Linux er det hårdest ramte styresystem. Det skyldes dog, at Windows deles op i flere forskellige versioner. Men over en fjerdedel af de hackede hjemmesider, helt nøjagtig 26,6 procent, kørte på Linux-servere.

- Der kommer omtrent lige så mange sårbarheder i Linux som i Windows, og i dag er Linux også lige så udbredt til webservere som Windows, konstaterer Claus Fonnesbech.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere