Mandagens aviser om IT

Symbion fyrer direktøren. Hitman skæpper godt i kassen. Fiasko for e-learning i møbelindustrien. Kritik af IT- og Telestyrelsen. Datatilsyn: Generelt høj sikkerhed i netbutikkerne. Telmore vil tiltrække små erhvervskunder. Hårde pakker hitter.

Symbion fyrer direktøren

Bestyrelsen for den københavnske forskerpark Symbion har fyret sin direktør gennem fire år, Elisabeth Grüner. Bestyrelsesformand Erik Bonnerup vil ikke oplyse, hvad der ligger til grund for fyringen, ud over, at der "er en grundlæggende forskellighed i synet på de ting, der skal løses", og at det "ikke drejer sig om småting". Elisabeth Grüner siger, at hun ikke er bitter, og at hun har fået et spark bagi til at starte noget nyt. Symbion, der huser 75 virksomheder og bestyrer risikovillig kapital for 300 millioner kroner, har konstitueret Christina Hvid som administrerende direktør. (Børsen)

Hitman skæpper godt i kassen

Det danske spilfirma IO Interactive står til at tjene omkring 60 millioner kroner før skat i år. Virksomhedens eneste produkt er spillet Hitman 2, men det sælger IO Interactive til gengæld omkring 20.000 eksemplarer af dagligt. Da prisen for et spil ligger på omkring 500 kroner, og der indtil videre er solgt 1,4 millioner af slagsen, når IO Interactive en omsætning på cirka 700 millioner kroner i år. Størstedelen af indtægten skal dog betales til distributøren Eidos, der har betalt for udviklingen af Hitman. (Berlingske Tidende)

Fiasko for e-learning i møbelindustrien

Trods to års udviklingsarbejde er det ikke lykkedes Nordvestjysk Uddannelsescenter i Thisted at få de ufaglærte medarbejdere i den lokale træ- og møbelindustri til at efteruddanne sig ved hjælp af e-learning. Kun et fåtal af de kursister, som uddannelsescentret havde håbet på, har gennemført undervisningsprogrammet, og selv om de har benyttet det netbaserede e-learning, så er undervisningen foregået med eleverne samlet i klasselokaler. Uddannelsescentret har ingen entydig forklaring på fiaskoen, men mener, at det hænger sammen med vanetænkning og traditioner i træbranchen. (Erhvervsbladet)

Kritik af IT- og Telestyrelsen

En samlet telebranche er gået i rette med IT- og Telestyrelsen, der efter branchens opfattelse har fejlinformeret politikerne. IT- og Telestyrelsen har med henvisning til telebranchens ønske anbefalet politikerne at fastholde den mangeårige regulering af priserne på telefoni. Men den holdning vil telebranchen ikke tages til indtægt for. I et brev til de telepolitiske ordførere på Christiansborg understreger en samlet telebranche, at man er parat til at fjerne prisreguleringen over trafikken samt lægge loft over prisen på det faste abonnement. (Jyllands-Posten)

Datatilsyn: Generelt høj sikkerhed i netbutikkerne
Sikkerheden i de danske internetbutikker er generelt høj, mener Datatilsynets IT-chef, Ib Alfred Larsen. Han konstaterer, at selv om der findes flere tusinde butikker på internet, så har tilsynet kun modtaget meget få klager, og han mener, at Datatilsynet ville have hørt om det, hvis der var mange problemer med sikkerheden. (Erhvervsbladet)

Telmore vil tiltrække små erhvervskunder

Mobilselskabet Telmore, der sælger taletid på internet, lancerer i begyndelsen af januar et produkt, hvor familier og små håndværksmestre kan samle administrationen af regninger fra flere mobiltelefoner. Direktør Frank Rasmussen ønsker sig derimod ikke store erhvervskunder, fordi de ofte får meget store rabatter. Til gengæld overvejer han, om Telmore kan finde en fornuftig forretningsmodel til at tilbyde fastnettelefoni. (Børsen)

Hårde pakker hitter

Det digitale udstyr kommer igen i år til at fylde godt under juletræerne, spår Brancheforeningen ForbrugerElektronik. Salget af cd-afspillere, dvd-afspillere, digitalkameraer og hjemmebiografer ventes at stige med 20-30 procent i år. Tal fra foreningens markedsinformation viser, at det samlede salg af digitalt udstyr er gået fra ingenting i 1997 til 400.000 styk i 2001. Hertil skal lægges, at danskerne i 2001 købte 300.000 computere, 170.000 cd-brændere og 200.000 satellitmodtagere. (Politiken)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere