Rift om levering af pcer til kommunerne

17 har budt på kommunernes indkøbsaftale på pc'er og servere. Men der udsigt til mange tabere, da der kun er behov for halvdelen i milliardudbudet. De kvalificerede får besked i næste uge.

Flertallet af de virksomheder, der i dag har budt på SKI's milliardudbud af pc'er og servere kan se frem til at tabe ordrene. Der er stor interesse i at blive kvalificeret til at byde på pc'er og servere til de kommunale kunder, der køber ind gennem den offentlige indkøbsordning, SKI.

I prækvalifikationsrunden, der blev afsluttet klokken 12 i dag har 15 virksomheder anmodet om at blive prækvalificeret og få lov til at give et bud på salg af pc'er. Desuden har 14 virksomheder bedt om at byde på servere og storage. I alt 17 virksomheder har bedt Statens og Kommunernes Indkøbs Service, SKI om at blive prækvalificeret. Men det er kun halvdelen, der kan se frem til at undskrive en endelig kontrakt med indkøbsordningen.

»Jeg regner med, at der vil blive lavet kontrakt med 6-8 leverandører på hver af de to delaftaler,« siger direktør Niels Frederiksen, SKI.

Direktør Niels Frederiksen fra SKI siger, at det både er producenter og forhandlere, der har budt, men vil ikke oplyse, hvilke virksomheder, der har budt. Han forventer, at virksomhederne i starten af næste uge vil få at vide, om de får lov at gå videre med at give et formelt bud til SKI.

»Nu skal vi gå alle papirer og vurdere, om anmodningerne er gode nok. Umiddelbart ser det dog ud til, at anmodningerne indeholder, hvad vi ønsker,« siger Niels Frederiksen, SKI.

SKI planlægger nu, i følge deres egen udbudsbekendtgørelse, at lade mindst 15 kvalificerede virksomheder komme med et bud. Herefter vil kun et mindre antal virksomheder få lov at sælge.

Udbudsrunden er attraktiv for it-sælgere, der med forbehold kan forvente at kunne sælge for mellem fire og otte milliarder kroner over to år til kommunerne og andre, der køber ind gennem SKI.

Der er to større offentlige myndigheder, der køber it. SKI er den ene, mens Staten repræsenteret af Finansministeriet er den anden.
SKI er ejet i fællesskab af Staten og Kommunernes Landsforening. I 2005 formidlede SKI it-køb for 2,7 milliarder kroner.

It-leverandører kontakter i øjeblikket også Finansministeriet for at sælge servere til staten. Her er salgsprocessen i øjeblikket løbet af sporet, da kun to af seks bud levede op til kravene til en prækvalifikation. Finansministeriet bad i går alle tilbudsgivere komme med et nyt bud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere