EDB Gruppen trodser negativt IT-marked

Der er vækst over hele linien i EDB Gruppens seneste kvartalsregnskab. Med generel krise i IT-branchen betyder det, at det IBM-kontrollerede Herning-selskab vinder markedsandele.

EDB Gruppen har fremgang på stort set alle områder, mens konkurrenterne i branchen lider.

Senest har WM-data offentliggjort hovedtallene fra et kvartal med stærkt dykkende omsætning.

EDB Gruppen går imidlertid den modsatte vej.

Salget i tredje kvartal steg nemlig seks procent sammenlignet med samme periode sidste år og landede på 188 millioner kroner.

Også indtjeningen før skat er forbedret for Herning-virksomheden, der tjente 3,8 millioner kroner i tredje kvartal.

Tror fortsat på stort overskud

Der er heller ikke nogen nedjustering på vej fra ledelsen, som tværtimod fastholder forventningen om at lægge 50 procent oven i sidste års overskud før skat på 25,4 millioner kroner.

EDB Gruppen A/S Kvartalsregnskab
Millioner kroner3. kvartal 20023. kvartal 2001
Omsætning187,6177,2
Driftsresultat (EBITA)6,04,4
Resultat før skat 3,82,8
Resultat2,02,0
Egenkapital197,4177,6
Antal ansatte995962
EDB Gruppen har også svoret at præstere en vækst, som er to procentpoint højere end markedet generelt, og ledelsen kan se tilbage på yderligere tre måneder, hvor det er lykkedes at vinde markedsandele.

Et eksempel på optimismen i Herning skyldes Navision-markedet, hvor der ifølge WM-datas administrerende direktør, Jesper Scharff, er overkapacitet.

Men i sit kvartalsregnskab skriver EDB Gruppen, at salget af Navision har "udviklet sig positivt i tredje kvartal og bidraget til selskabets omsætningsfremgang".

Også SAP, som WM-data for nylig trak sig ud af, går ifølge kvartalsregnskabet godt for EDB Gruppen, som konstaterer, at SAP-forretningen har "udviklet sig særdeles fornuftigt i løbet af 2002."

EDG Gruppen har også høj vækst inden den basale IT-infrastruktur, der ellers er det område, hvor der generelt er størst tilbagegang. Særligt fremhæver selskabet salget af serversystemet Citrix, som gør det muligt at operere med tynde klienter.

Faktisk er der kun en enkelt knast i kvartalsregnskabet. Det er det svenske datterselskab, der ifølge regnskabet havde underskud.

Derfor har ledelsen i Herning sammen med IBM, der kontrollerer 55,5 procent af aktierne, svunget sparekniven over det svenske datterselskab i både andet og tredje kvartal. På den baggrund tøver de ikke med at love forbedringer også i årets sidste måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere