Anovo-konkurs rammer WM-data

WM-data fik underskud i tredje kvartal på grund af hensættelser på kunder og underleverandører, mellem dem serviceselskabet Anovo. Også omsætningen dykker dog voldsomt.

For første gang er det muligt at få en idé om, hvad IT-serviceselskabet Anovos konkurs betyder for WM-data, der havde outsourcet al service til selskabet.

Det danske kvartalsregnskab fra WM-data viser et underskud på 14,5 millioner kroner. Det tilskriver WM-data så godt som udelukkende hensættelser og tab på underleverandører og kunder.

WM-data har aldrig villet oplyse, hvor mange millioner kroner det kostede, at Anovo gik konkurs, og det nøjagtige beløb er stadig ikke til at lokke ud af administrerende direktør Jesper Scharff.

- Men Anovo er nok en del af tabet, og vi er den største kreditor i konkursboet, siger han.

Nedskæringer

Jesper Scharff vil ikke ud med, hvilke kunder og underleverandører, som WM-data også har tabt penge på, men det står klart, at tabene har tvunget WM-data til at dreje et nøk på spareskruen.

- Vi har ikke haft de store fyringsrunder, men vi er omkring 30 færre medarbejdere nu end ved udgangen af første halvår, fortæller Jesper Scharff.

Han pointerer dog, at de omkring 940, som er på lønningslisten i dag, fortsat er flere, end der var ansat ved årsskiftet.

Det afspejler, at WM-data klarede sig væsentligt bedre i årets første seks måneder end i de efterfølgende tre. Det viser alene omsætningen. Den landede på omkring 470 millioner kroner efter første halvår, mens den i tredje kvartal kun nåede op på 152 millioner kroner.

Markant fald i omsætningen

Der er tale om et markant fald, også i forhold til samme periode sidste år, da alle ellers undskyldte de manglende resultater med følgerne af terrorhandlingerne 11. september. Omsætningen er dykket med omkring en fjerdedel på et år, hvis man korrigerer for, at hardwareforhandleren Atea er udskilt i mellemtiden.

Det forklarer Jesper Scharff for det første med, at der var flere forretningsområder i selskabet sidste år, mellem dem servicevirksomheden, som Anovo og siden Servicegruppen overtog.

For det andet er det hovedsageligt salg af hardware og infrastruktur, som er faldet bort, og der ligger den store indtjening for WM-data ikke.

- Men markedet er hårdt, konstaterer Jesper Scharff og peger blandt andet på, at der er overkapacitet af Navision-konsulenter herhjemme.

WM-direktøren forventer dog at få overskud i årets sidste måneder, men om det er nok til at opveje underskuddet på 12 millioner kroner fra de første ni måneder, tør han ikke love. Omsætningen for hele året skal gerne lande i omegnen af 900 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere