Lenovo skal have serverlinje

Det forlyder, at Lenovo allerede begynder at sælge servere efter
nytår. Rygter siger, at den kinesiske producent overtager x-serverserien fra IBM.

Kilder siger overfor CRN, at den kinesiske pcproducent, Lenovo er ved at gøre klar til salg af servere på det globale marked. Lenovo producerer allerede nu servere til det kinesiske marked og skridtet videre til servere er både naturligt og forventet, siger analytikere.

»Lenovo er nødt til at udvikle en produktgruppe med servere og storage, enten gennem egen udvikling eller gennem opkøb. Behovet for at handle hurtigt kan antyde at et opkøb er muligt,« siger serveranalytiker hos det Londonbaserede Canalys, Steve Brazier.

Muligheden for egne servere hos Lenovo bekræftes af den danske IDC-analytiker Anders Elbak, der siger, at egne servere er naturligt og ligger godt i tråd med deres køb af IBM's pc-aktiviteter. Det er dog ikke noget, serverforhandlere behøver at frygte. Anders Elbak opfatter Lenovo som kanaltro og vurderer, at Lenovo er en producent, der allerede har godt fat i it-kanalen. Hvis Lenovo vil til at sælge servere, skal de dog være opmærksom på, at servere ikke nødvendigvis sælges af de samme forhandlere, som sælger pc'er.

»Lenovos udfordring vil være at få fat i SMB-forhandlerne, hvis de skal sælge servere, « siger Anders Elbak, IDC.

Lenovo stillede i sommer en stor serverinstallation op i England som led i en sponsoraftale med Formel 1-teamet AT&T Williams. Den beregner vindtunneldata for teamets racerbiler. Gennem deres danske pressetalskvinde benægter Lenovo, at man i øjeblikket vil gå ud på andre markeder end det kinesiske, men udelukker heller ikke, at det vil ske.

»Lenovo har ikke aktuelle planer om at gå længere ud i verden med vores servere,« siger Mette Marie Lydert Brorsen, Lenovo.

Rygter i it-branchen siger, at Lenovo er ved at overtage IBM's serie af mindre servere, X-serien. Men selskabet kan også tænkes at starte sin egen serverserie til det globale marked.

Selvom Lenovo kun tager IBM's mindre servere, kan det have konsekvenser, også for IBM's større installationer. Det vurderer Canalys, der siger, at konsekvensen på langt sigt kan være, at IBM engang i fremtiden kun vil satse på software og services.

»IBM kæmper for at holde salget af deres xserie efter at have mistet kontakten med volumenkanalen efter frasalget af dets pc-division.Hvis de opgiver x-serien, vil det gøre det endnu sværere at holde fast i de større servere, det vil sige Z, P og I servere. Tabet af volumen vil også gøre det sværere for IBM at øge forretningen for storage i mellemstørelse,« siger
Steve Brazier, Canalys.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere