Wired-journalister: Vi læste Saddams mail

Journalister fra fra det amerikanske IT-magasin Wired er trængt ind i Saddam Husseins officielle mailbox, som dog efter alt at dømme ikke bliver tømt. De amerikanske journalister fandt blandt andet et tilbud om hjælp til udvikling af kemiske våben, dødstrusler og en frivillig, der melder sig til krig mod USA.

Det er lykkedes for journalister fra det amerikanske IT-magasin Wired at hacke sig ind i Saddam Husseins mailbox. Ifølge journalisterne tilbyder sympatisører blandt andet Iraks leder hjælp til udvikling af masseødelæggelses-våben, mens andre tilbyder at kæmpe på Iraks side i en eventuel krig med USA.

Men de kan godt spare sig, for efter alt at dømme læser diktatoren aldrig sine mails.

Gættede login og password

Journalisterne fra Wired beretter, at de havde held til at trænge ind i diktatorens mailbox ved at gætte login og kodeord, der begge var ens og på fem bogstaver.

Mailboxen hostes af Iraks officielle internetudbyder Uruklink.

Blandt meddelelserne fandt journalisterne en mail sendt fra Kina, der omhandlede muligheden for at bruge et pesticid som kemisk våben.

- Til våbenbrug. Ingen lugt, farveløs og vil slå ihjel i løbet af få sekunder, står der i mailen.

Afsenderen vedlagde samtidig adresse og telefonnummer på et firma i Saudi-Arabien, som leverer pesticidet.

- Jeg kommer

En person bosiddende i Østrig havde sendt en mail med et tilbud om at kæmpe på Iraks side i tilfælde af en krig mod USA.

- Hvis det kommer til krig, så behøver du blot at sende mig en flybillet. Så kommer jeg til Irak og kæmper på jeres side. Jeg er en dygtig skytte, og jeg mener tilbuddet alvorligt, skriver personen.

En medarbejder i et Saudi-Arabisk olieselskab har sendt detaljerede oplysninger om placeringen af amerikanske olierørsledninger, angiveligt sammen med oplysninger om ubåde, fly, og troppers bevægelser i området.

Advarsler og dødstrusler

Men der er også amerikanere, der skriver til Saddam.

En internetbruger fra Washington advarer Saddam om at være forsigtig med hensyn til sin personlige sikkerhed, efter at have konstateret, at han sikkert vil komme på en af FBI?s lister for at skrive mailen.

Samtidig fastslår han, at han er imod en krig mod Irak. Han skriver blandt andet:

"Pas på dig selv. CIA er jo notorisk kendt for at være dygtig til at styrte fremmede regeringer og deres respektive ledere."

Vil have billeder

I andre mails beder afsenderne om billeder af Saddam med autograf, ligesom der er forespørgsler om interviews og enkelte dødstrusler.

Et eksempel på en sådan kunne være den mail, som en AOL-bruger har sendt. Den indholder et billede af en paddehattesky, ledsaget af ordene: ?Nært forestående?.

Læser ikke sine mails

Men det er slet ikke sikkert, at indholdet af mailboxen overhovedet bliver læst af diktatoren.

Maillinket findes på Uruklinks side om den Irakiske præsident, og journalisterne fra Wired forsøgte at sende en mail til adressen, men fik den retur med besked om, at mailkontoen havde overskredet sin grænse for, hvor meget den kunne indeholde.

Den software, som Uruklink bruger til sin webmail, er ifølge Wired kendt for at indeholde adskillige sikkerhedshuller, men de patches, som for længst er udsendt, ser ikke ud til at være implementeret i Uruklinks systemer. Wired skriver ikke, hvilken type software, der er tale om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere