Artikel top billede

Byretten skal bruge syv dage til Mikkelsen-sag

I slutningen af næste måned starter skattesagen mod den tidligere direktør i det krakkede Compare Support.

Den langtrukne skatte- og bedragerisag mod ægteparret Kim og Lone Mikkelsen er så kompliceret, at Retten i Glostrup har afsat hele syv retsdage til bevisførelse og vidneafhøringer. Det oplyser anklageren i sagen, Charlotte Edholm Mortensen til CRN.

Det første retsmøde løber af stabelen den 27. april med forventet domsafsigelse den 13. maj.

Når dommen falder, vil det så være næsten fire år siden, at det daværende reparations- og serviceværkssted Compare Support gik konkurs. Kort før konkursen var Kim Mikkelsen blevet bortvist og politianmeldt, efter det var blevet konstateret, at reservedele for flere millioner kroner var forsvundet fra firmaets lager.

Under den efterfølgende efterforskning er det ifølge anklageskriftet kommet frem, at Kim Mikkelsen som direktør i Compare Support har afregnet sin egen løn som konsulenthonorarer til sit eget firma, Investeringsselskabet MK. På den måde har Mikkelsen ifølge anklagemyndigheden snydt skattevæsenet for mere end 7,4 millioner kroner.

Anklageskriftet omfatter også en tiltale mod Kim Mikkelsens hustru, som frem til konkursen arbejdede som økonomiansvarlig i Compare Support. Den del af anklageskriftet drejer sig om hele 51 tilfælde af mandatsvig, hvor ægteparret har brugt knap en million kroner fra Compare Supports til at dække mere eller mindre private udgifter som eksempelvis køb af vin, parfume og smykker. Ifølge anklagen er penge fra Compare Supports kasse i mindst et tilfældeblevet brugt tilat aflønning af ansatte i Kim Mikkelsens daværende firma KM Entreprise.’

CRN har siden konkursen i Compare Support afsløret, at Kim Mikkelsen blandt andet drev en række servicefirmaer ved siden af Compare Support. Tidligere kunder og ansatte i Compare Support har oplyst til CRN, at der i en række tilfælde blev overført varer og serviceopgaver fra Compare Support til selskaberne Unicare Support og IT Supply. På grund af sagens kompleksitet har politiet og anklagemyndigheden dog valgt at skære anklageskriftet til. Derfor kommer byretten ikke til at forholde sig til den del af sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere