Telia på vej med danske massefyringer

Onsdag i næste uge får de 540 medarbejdere i Telias danske fastnetselskab besked om, hvor mange af dem der skal fyres. Der bliver tale om betydelige afskedigelser for at skære omkostningerne ned til under halvdelen, fastslår den danske bestyrelsesformand.

De omkring 540 medarbejdere i Telias danske fastnetselskab fik ved en orientering fredag formiddag besked på, at det svenske teleselskab planlægger at skille sig af med en stor del af dem.

Telia skal skære over halvdelen af sine omkostninger i den danske fastnetforretning, og ifølge bestyrelsesformanden, nordmanden Terje Christoffersen, kan det ikke lade sig gøre uden betydelige afskedigelser.

- Vi kan ikke gennemføre det her, uden det får konsekvenser for medarbejderne, fastslår han.

Farvel til produkter

Telia har endnu ikke lagt sig fast på, hvor mange medarbejdere der skal fyres. Den beslutning vil blive truffet i løbet af de kommende dage, og medarbejderne får antallet at vide på onsdag.

Samtidig bliver de informeret om, hvilke produkter Telia har tænkt sig at droppe i Danmark. Det er ifølge Terje Christoffersen heller ikke afklaret endnu.

- Men der bliver tale om meget færre produkter. Vi har i dag stort set alle typer af produkter og alle teknologier, men der er mange produkter, som næsten ikke har nogen omsætning, fortæller Terje Christoffersen, som ikke ønsker at uddybe, hvilke det handler om.

Han forventer derfor at kunne holde nedgangen i omsætningen på et beskedent niveau, selv om hovedparten af produkterne forsvinder.

"Meget, meget stor nedskrivning"

Terje Christoffersen fremhæver, at Telia har en "milliard-omsætning" på fastnet i Danmark, og at dele af forretningen er "god og lønsom". Derfor skal selskabet ikke begynde på bar bund med at skabe overskud.

Til gengæld nægter han at sige, hvad der sker, hvis det ikke lykkes Telia at få overskud på driften inden udgangen af næste år, sådan som målet med nedskæringsrunden er.

Terje Christoffersen vil ikke specificere, hvad Telia nu værdisætter sine danske fastnetaktiviteter til, efter de i det netop offentliggjorte kvartalsregnskab er nedskrevet med 2,5 milliarder kroner.

- Men der er tale om en meget, meget stor nedskrivning, som vi har foretaget, fordi vores fremtidige indtjening ikke retfærdiggjorde den goodwill, vi havde bogført, siger han.

Ny dansk chef indsat før tiden

Terje Christoffersen bliver den nye øverstkommanderende for Telia i Danmark som led i en ny struktur. Alle direktører for de danske forretningsområder skal referere til ham.

Egentlig skulle han først have tiltrådt posten som arbejdende bestyrelsesformand ved årsskiftet, men da den nye koncernchef Anders Igel fik øje på problemerne i det danske fastnetselskab, bad han Terje Christoffersen om at tage fat med det samme.

Terje Christoffersen har tidligere været administrerende direktør for Telias norske mobilselskab, Netcom, og han fungerede i vinter i en overgang som administrerende direktør for det danske mobilselskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere