Artikel top billede

Techcrunch-stifteren siger farvel

Den kontroversielle Techcrunch-stifter Michael Arrington kapper alle bånd til it-bloggen.

I sidste uge kunne ComON fortælle om den berømte stifter af it-bloggen Techcrunch, Michael Arrington, der har forsøgt sig med den svære balancegang mellem at være it-investor og objektiv it-journalist. Det gik ikke så godt for Arrington, som netop har stiftet et nyt investeringsfirma - Crunchfund - der skal investere i de samme firmaer, som bliver omtalt på hans it-blog Techcrunch.

Nu har Arrington så officielt kappet alle bånd til Techcrunch - han skal heller ikke længere fungere som "ubetalt blogger", som det ellers forlød i sidste uge. Arrington dukkede ellers op på en konference i sidste uge med en t-shirt med påskriften "Unpaid blogger".

AOL bekræfter nu i en officiel meddelelse, at Arrington forlader Techcrunch og fremover vil fokusere på sine investeringer. I den forbindelse er det værd at bemærke, at AOL også har skudt 50 millioner kroner i Crunchfund.

Den nye chefredaktør på Techcrunch er Erick Schonfeld, som i de sidste fire år har været Arringtons højre hånd og medudgiver af bloggen.

Sagen ligner langt hen af vejen et personligt opgør mellem Michael Arrington og Arianne Huffington - to af de helt store ikoner i den amerikanske internet-mediebranche. Begge har solgt deres livsværk til AOL i det sidste år. Techcrunch blev solgt for omkring 150 mio. kr., mens AOL betalte hele 1,7 mia. for Huffington Post.

Huffington fik ikke kun flere penge end Arrington - hun blev også hans chef. Mens resten af AOL åbenbart ikke havde noget problem med, at Techcrunch-stifteren både kunne være it-journalist og investor, fik Huffington sin kaffe galt i halsen. Hun sendte Arrington ud i kulden - og selvom hun forsøger at tage til genmæle i denne artikel på Huffington Post, ligner det en personlig vendetta.

Hun skriver i sin artikel, at det handler om journalistiske principper og forsøget på at undgå en interessekonflikt. Man kunne frygte, at Techcrunch ville skrive positivt om de firmaer, som Crunchfund har investeret i.

Men Arrington ser det anderledes. På Twitter kommer han med følgende svar: "ok @ariannahuff. Let's go ahead and talk about how this really played out." Han har tidligere foreslået, at AOL bør sælge Techcrunch tilbage til de oprindelige ejere eller garantere at sitet kan fortsætte uden redaktionel indblanding fra Huffington.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere