Artikel top billede

(Foto: PriceShape/PR)

Aarhusianske it-iværksættere lander trecifret millioninvestering: "Vi bliver den næste skandinaviske unicorn"

Investeringen kommer fra Copilot Capital, med den amerikanske multimilliardær Dan Friedkin i spidsen. Udover at være forretningsmand ejer Friedkin også den italienske fodboldklub AS Roma.

I 2018 sad Frederik Christiansen og Kasper Rittig Strand i en kælder i Aarhus og udviklede selskabet PriceShape, der i går landede en trecifret millioninvestering fra kapitalfonden Copilot Capital.

På bare seks år har den aarhusianske SaaS-virksomhed vokset sig til en international spiller med omkring 100 medarbejdere og kunder som Samsung, Bosch og Grohe i over 23 lande.

Og nu har de altså tiltrukket opmærksomhed fra den London-baserede kapitalfond, Copilot Capital, der betaler et trecifret millionbeløb for knap halvdelen af PriceShape.

Copilot Capital er en del af The Friedkin Group, der er ejet og drevet af den amerikanske multimilliardær Dan Friedkin, som udover at være forretningsmand også ejer den italienske fodboldklub AS Roma.

Med den nye kapital vil PriceShape fokusere på at forbedre deres eksisterende produkt, styrke brugen af kunstig intelligens og overveje potentielle opkøb.

"Med finansieringen er vi klar til fremtidig vækst, og vi tror inderligt på, at vi bliver den næste skandinaviske unicorn, mens vi ændrer markedet for prisfastsættelse i den digitale detailbranche,” udtaler Frederik Christiansen, medstifter og co-CEO hos PriceShape i en pressemeddelese.

PriceShape har udviklet et softwareværktøj, der tilbyder detailhandlere dynamisk prisfastsættelse ved hjælp af AI-drevne prisrobotter, som automatisk tilpasser priserne i realtid baseret på markedets efterspørgsel og konkurrence.

Virksomheden har indtil nu afvist flere investeringsmuligheder, men ifølge Christiansen var tidspunktet og partneren denne gang det helt rette.

Samarbejdet med Copilot Capital giver PriceShape mulighed for at styrke sin teknologi og udrulle deres løsninger endnu bredere.