Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

People-IT udvider forretningen og henter medstifter hjem / SAP køber selskab af den amerikanske børs / OpenAI og Nvidia-topchefer taler AI i Det Hvide Hus

App-opdatering skal kortlægge, hvilke kommuner der mangler hjerteløbere. People-IT udvider forretningen og henter medstifter hjem. SAP køber selskab af den amerikanske børs. OpenAI og Nvidia-topchefer taler AI i Det Hvide Hus. Chisa ekspanderer i Holland og Norge.

God morgen og velkommen til fredagens udgave af Morgenbriefingen fra Computerworld.

For sidste gang i denne uge er det Thomas Møgelbjerg, der har fået æren af at stå tidligt op og lave friske it-morgennyheder til jer.

God weekend når I når dertil og god læselyst.

App-opdatering skal kortlægge, hvilke kommuner der mangler hjerteløbere

I går, torsdag, blev en opdateret version af appen "TrygFonden Hjerteløber" frigivet.

Opdateringen betyder, at de 163.000 borgere, der har meldt sig frivilligt klar til at hjælpe borgere i tilfælde af hjertestop, nu skal registrere, hvilken kommune de kommer fra.

Dette skal afdække, hvilke kommuner der mangler hjerteløbere. Førhen skulle brugerne af appen kun registrere deres region.

I seks ud af ti hjertestop ankommer minimum én hjerteløber før ambulancen.

People-IT udvider forretningen og henter medstifter hjem

People-IT, der normalt leverer it-konsulenter på freelancebasis til deres kunder, mærker nu en stigende efterspørgsel efter hjælp til at finde og fastansætte de helt rigtige it-profiler.

Derfor udvider KOLLAB-virksomheden nu forretningen med et nyt headhunting-ben.

People-IT, der er en del af Kollab-koncernen (tidligere C2IT), har siden 2003 leveret it-konsulenter på freelancebasis til erhvervslivet.

Men nu udvider People-IT forretningen med et ekstra ben: Fremadrettet bliver headhunting og rekruttering også en del af de ydelser, People-IT leverer.

Til at håndtere den nye del af forretningen har People-IT ansat Claus Porse, der oprindeligt var med til at starte People-IT.

Claus Porse har været i it-branchen siden 1986 og har dermed opbygget et imponerende netværk, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

“Fordi vi både råder over freelancere og rekruttering under samme tag, betyder det, at vi også kan fylde det hul ud, der er mellem at have en freelancer på kontrakt i en periode og ansætte vedkommende på en fast kontrakt,” udtaler Claus Porse, Head of Recruitment hos People-IT.

”Jeg kan se flere scenarier, hvor et miks mellem de to ydelser vil være en god idé. En freelanceperiode kan bruges til, at virksomheden og medarbejderen kan se hinanden an og få be- eller afkræftet, om der er et godt match,” fortsætter han.

SAP køber selskab af den amerikanske børs

For 1,5 milliarder dollar, svarende til lidt over 10 milliarder kroner, har SAP afsluttet opkøbet af den amerikanske virksomhed WalkMe, en førende platform for digital adoption.

Handlen, der blev indgået til en pris på 1,5 milliarder dollar, svarer til en præmie på 45 procent af WalkMe's aktiekurs fra juni 2024.

WalkMe's AI-teknologi vil styrke SAP's digitale assistent Joule og give brugerne bedre og mere relevant support, hvilket øger produktiviteten, hævder SAP.

Efter opkøbet vil WalkMe blive afnoteret fra Nasdaq-børsen, og aktionærerne modtager 14 dollar per aktie i kontant betaling.

OpenAI og Nvidia-topchefer taler AI i Det Hvide Hus

OpenAI's direktør Sam Altman og Nvidia's topchef Jen-Hsun Huang mødtes torsdag med embedsmænd i Det Hvide Hus for at diskutere udbygningen af AI-infrastrukturen i USA.

Mødet fokuserede på offentlig-private partnerskaber omkring oprettelsen af AI-datacentre, herunder tilladelser, arbejdsstyrkens krav og økonomiske konsekvenser, ifølge Bloomberg.

OpenAI planlægger at investere et tocifret milliardbeløb i udviklingen af AI-infrastruktur, der spænder over datacentre, energiforsyning og halvlederproduktion med global kapital.

Virksomheden mener, at disse investeringer er afgørende for USA's industripolitik og fremtidige økonomi og fremhæver potentialet for at skabe op mod 40.000 arbejdspladser i flere amerikanske stater.

Chisa ekspanderer i Holland og Norge

Det danske softwareselskab Chisa, der udvikler og markedsfører løsninger målrettet bygge- og anlægsbranchen, gik i sommers ind i Norge – og nu er turen kommet til Holland.

Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at deres projektstyringsværktøj Chisa Project på få år er blevet en fast del af mange entreprenørers hverdag i styringen af deres byggeprojekter. Virksomheden er nu klar til at udvide internationalt.

“Chisa Project er ideelt for mange entreprenører og udviklet til global ekspansion. Der er derfor et enormt vækstpotentiale i udlandet, særligt i lande, der ligner os,” fortæller Chisas administrerende direktør Claus Navntoft.

Han fortæller, at virksomheden på under en måned allerede har landet den første kunde i Norge, mens en anden er i gang med et testprojekt.

Platformen er desuden oversat og tilpasset lovgivning og særlige krav inden for entreprenørbranchen i både Norge og Holland.

“Vi står over for en spændende tid, hvor vi for alvor skal bevise, at vores software kan skabe samme værdi internationalt, som entreprenørerne oplever i Danmark. Vores ambition er ikke blot at få foden indenfor, men at blive en markant spiller på de nye markeder,” fortsætter direktøren.