Ingen har penge til at købe TDC

SBC vil ikke længere kontrollere det danske teleselskab TDC, skriver avisen Dagen. Problemet er bare, at SBC ikke kan komme af med sine TDC-aktier, for ingen har penge til at købe.

TDC bliver næppe solgt med det samme, selv om selskabet ifølge avisen Dagen er sat på salgslisten. Ingen teleselskaber har penge til at købe det danske selskab.

- Jeg forventer ikke, at TDC bliver solgt hverken i år eller næste år, siger aktieanalytiker Holger Smitt, Sydbank.

Han henviser blandt andet til, at en køber ikke bare skal købe amerikanske SBC's 42 procent af aktierne. Den danske lovgivning - som blev ændret, da staten solgte sine aktier til det daværende Ameritech - kræver, at der skal gives købstilbud på alle aktier i TDC.

Det betyder, at en eventuel køber af TDC skal af med den aktuelle markedsværdi for det danske teleselskab, som er 36 milliarder kroner. Dertil skal lægges en markant overpris til aktionærerne, samtidig med at køberen skal overtage TDC's gæld, der er omkring 35 milliarder kroner (netto rentebærende gæld).

Og så er det endda ikke engang givet, at SBC vil sælge til den pris. Ifølge Holger Smitt ser det amerikanske teleselskab sin danske investering som rent finansiel og ikke strategisk.

Mere værd end aktiekursen

Det betyder, at SBC vil kræve en fornuftig pris og ikke vil tage til takke med aktier som betaling. I den forbindelse spiller det ind, at langt de fleste aktieanalytikere mener, at TDC er mere værd end den nuværende aktiekurs afspejler.

- På den anden side kan det være svært for en bestyrelse i Texas at begrunde nedskæringer i sin egen forretning, samtidig med at der ligger et tocifret milliardbeløb så langt væk som i Danmark, siger Holger Smitt.

Ifølge avisen Dagen har SBC sat TDC på salgslisten, men det er der ikke noget nyt i, pointerer Holger Smitt. Koncernchef Henning Dyremose nævner i avisen Deutsche Telekom som en logisk køber. Tidligere har han sagt det samme om Telia Sonera.

Ifølge Holger Smitt passer TDC godt sammen med både Telia Sonera og Deutsche Telekom. Problemet er, at Deutsche Telekom ligesom France Telecom har en enorm gæld, der forhindrer selskabet i at købe noget som helst.

Telia Sonera har ingen kæmpegæld, men besidder til gengæld heller ikke den finansielle styrke til at købe TDC i kontanter. Hvis sådan en handel skal blive til noget, skal betalingen i hvert fald delvist falde i aktier, og så er der snarere tale om en fusion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere