Adelig hadeside dømt ulovlig

Støtterne til afsat greve på Gisselfeld Kloster mister domæne.

En uskrevet Stieg Larsson-roman.

Sådan beskriver støtter til grev Erik Danneskiold-Samsøe dramaet, der har udspillet sig på Gisselfeld Kloster. Nu fortsætter den dramatiske fejde på nettet. Klagenævnet for Domænenavne er blevet en del af den adelige kontrovers.

I år blev grev Erik Danneskiold-Samsøe smidt på porten efter en årelang strid om magten på Gisselfeld Kloster.

I april oprettede støtterne til den forsmåede greve hjemmesiden Gisselfeldkloster.dk. Her kan man i skrivende stund læse stribevis af anklager mod de aktuelle bestyrere af godset og en gennemgang af de ulovligheder, som angiveligt skulle være foregået i tidens løb på Gisselfeld. Justitsmord, løgn og bagvaskelse.
Men anklagerne om magtmisbrug og andre ulovligheder forsvinder nu fra hjemmesiden.
Klagenævnet for Domænenavn har bestemt, at domænet Gisselfeldkloster.dk skal lukkes ned og overdrages til godsets retmæssige ejere, der bruger Gisselfeld-kloster.dk.

Marker had med had

Den erhvervsdrivende fond har vundet sagen med henvisning til, at Gisselfeldkloster.dk er en hadeside.

I ytringsfrihedens navn kan man ikke forhindre andre i at lave disse hadesider, hvor man udstiller sin utilfredshed med en person eller firma. Men besøgende må ikke vildledes til at tro, at de befinder sig på det omtalte firmas hjemmeside.

Som klagenævnet skriver:

"Da domænenavnet alene består af en betegnelse, som stort set er identisk med klagerens navn og domænenavnet gisselfeld-kloster.dk, er det imidlertid egnet til at fremkalde forveksling med klageren, idet det er egnet til at signalere, at hjemmesiden under det omtvistede domænenavn indeholder information/oplysninger hidrørende fra klageren om klagerens ydelser.

Det faktum betyder, at domæneregistreringen strider mod god domænenavnsskik og er illoyal og chikanøs.Med andre ord skal man helst gøre det tydeligt i domænenavnet, at der er tale om en hjemmeside, som har til hensigt at hænge andre ud. Det kan ifølge klagenævnet gøres ved at anvende ord som eller kritik i domænenavnet.

Højesteret næste år

Grevens familie nedstammer fra den danske kongefamilie og har i århundreder drevet godset, men grev Erik Danneskiold-Samsøe blev afsat som overdirektør af den erhvervsdrivende fond i 1997, fordi han ifølge bestyrelsen ikke drev godset på en betryggende måde.

Greven vil næste år forsøge at føre en sag ved Højesteret, hvor han vil føre bevis for, at administrationen af klosteret er kuppet ud af familiens hænder.

Selv om noget af kritikken nu forstummer eller flytter over på andre domæner, så kan man stadig følge med kritikken mod de nuværende bestyrere af Gisselfeld. Der sker på Gisselfeld.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere