Britisk regering holder fast i IE6

Den britiske regering afviser at udskifte Internet Explorer 6 med en nyere browser.

I mange offentlige kontorer i Storbritannien er den gamle browser Internet Explorer 6 stadig installeret på computerne. Det har fået webudvikleren Dan Frydman til at foreslå, at regeringen skal stille sig i spidsen for en kampagne for at få udskiftet den udskældte browser med en nyere og mere sikker version.

Den nye britiske koalitionsregering med premierminister David Cameron og hans stedfortræder Nick Clegg har netop opfordret landets borgere til at aflevere forslag til at skabe større frihed og udvikling. Regeringen har indrettet en webportal, hvor man kan aflevere forslag.

Det har Dan Frydman så brugt til at foreslå, at IE6 skal sendes på pension, og regeringen har nu afleveret et svar. Men det er næppe det svar, som Frydman havde håbet på.

For regeringen mener ikke at der er beviser for, at en fuldt patchet Internet Explorer 6 er mindre sikker end den nyeste version af browseren.

Hvis alle de offentlige myndigheder i Storbritannien skal opgradere til IE8, vil det tage mange uger at installere den nyere version hos alle brugerne, og der vil gå måneder med at teste alle myndighedernes web-applikationer, skriver regeringen i sit svar – og henviser til, at det bliver meget dyrt for skatteyderne.

I stedet er det mere fornuftigt at fortsætte med at anvende IE6 og bruge andre tiltag, som firewalls og antivirus, til at afværge angreb mod den forældede browser, mener myndighederne.

Men selv Microsoft anbefaler at udskifte IE6 – i en kampagne har softwarefirmaet ligefrem sammenlignet browseren med gammel mælk.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere