Teleregninger er ulovlige

Det er et lovkrav, at teleselskaberne oplyser minutprisen på fakturaen. Det gør de færreste, og dermed har kunderne svært ved at sammenligne priserne hos de enkelte selskaber. Det skriver IT-avisen ComON i denne uge.

En stor del af regningerne fra de danske teleselskaber er i direkte strid med lovgivningen. Teleselskaberne oplyser ikke konkret, hvad den enkelte kunde betaler pr. minut. Det er de ellers forpligtiget til ifølge §40 i den nye momsbekendtgørelse, som trådte i kraft 1. januar i år.

»Hvis en faktura ikke indeholder oplysninger om pris pr. enhed, så er den mangelfuld,« forklarer fuldmægtig Jørgen Sørensen fra ToldSkat. til IT-avisen ComON.

Han peger på, at de ulovlige fakturaer er et generelt problem hos landets teleselskaber.

De konkrete minutpriser er vigtige for kunderne, da det ellers er umuligt at sammenligne priserne med konkurrerende udbydere.

Selv om de nye fakturaregler trådte i kraft 1. januar, så har blandt andre landets største teleselskab, TDC, endnu ikke fået ændret fakturaerne, så de overholder momsloven. Den ansvarlige momskonsulent hos TDC har ikke ønsket at tale med IT-avisen ComON, og vi har derfor ikke kunne få svar på hvad det er konkret, der afholder TDC fra at kunne leve op til lovens bogstav.

»Vi arbejder på højtryk for at få det på plads,« er den eneste kortfattede kommentar, som en pressemedarbejder hos TDC ønsker at komme med.

Telia: Vi vil ikke ændre vores regninger
Heller ikke Telia har ændret fakturaernes udseende efter, den nye lovgivning trådte i kraft. Selskabets juridiske direktør, Jens Ottosen-Støtt, forklarer at man ikke tolker kravet på samme måde som ToldSkat.

»Enhver kan se enhedsprisen på prislisten. Hvis vi skulle anføre minutprisen ud for hver samtale på regningen ville det blive kilometer lange regninger og medføre et urimeligt stort arbejde for os. Derfor har vi ikke og vil ikke ændre vores regninger,« fortæller Jens Ottesen-Støtt.

Hos ToldSkat er man opmærksom på ulovlighederne, men har endnu ikke sat en tidsfrist for, hvornår teleselskabernes fakturaer skal leve op til de nye momsregler. ToldSkat vil give selskaberne "passende tid" til at indrette deres faktureringssystemer til de nye krav.

Risikerer bødestraf
De nye regler om at pris pr. enhed skal fremgå af fakturaen, har sit udspring i nye fælles EU-regler. Reglen er primært møntet på andre lande med forskellige momssatser, hvor det derfor er vigtigt at kende prisen pr enhed.

»Men selv om vi kun har en momssats herhjemme, skal reglerne stadig overholdes,« fastslår Jørgen Sørensen fra ToldSkat. I sidste ende kan overtrædelserne medføre bøder til teleselskaberne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere