Ny priskrig mellem Intel og AMD

Samtidig med introduktionen af den nye Pentium 4 med 2 GHz har Intel halveret sine priser for flere modeller. AMD reagerede hurtigt med pris-nedsættelser på næsten 50 procent.

Intel og AMD kappes om at tilbyde mest processorkraft til de billigste penge - og samtidig erobre den største luns af det attraktive processor-marked. Mandag kunne Intel introducere sin nye Pentium 4 processor med 2 GHz, der ifølge målinger er den hurtigste desktop-processor på markedet.


Samtidig har Intel sænket priserne for flere af sine ældre Pentium 4 processorer med op til 54 pct. En 1,8 GHz chip kan nu købes for 256 dollar, en rabat på 54 pct., mens 1,7 og 1,6 GHz udgaverne er sat ned med 45 pct. til henholdsvis 193 og 163 dollar.


Det kunne se ud som om Intel stjæler hele showet, men AMD har ikke tænkt sig at give op så let. AMD kunne ikke hive en ny processor frem af skuffen mandag, men til gengæld brugte chipfirmaet sit andet våben, nemlig prisnedsættelser over hele linien.


AMD har næsten halveret priserne for sine Athlon desktop-processorer, der sælges med hastigheder fra 1 GHz til 1,4 GHz. Topmodellen med 1,4 GHz koster nu 130 dollar, hvilket er 49 pct. mindre end gamle pris på 253 dollar.


En 1,3 GHz Athlon er sat ned med 46 pct. til 125 dollar, mens 1,2 GHz modellen er reduceret med 40 pct. og nu kan købes for 120 dollar. AMD's 1,1 GHz Athlon koster nu 115 dollar, og 1 GHz-udgaven kan købes for samme pris.


Priserne gælder i alle tilfælde for store styktal med flere end 1.000 processorer. Gadepriserne vil i mange tilfælde være endnu lavere, hvilket kan skyldes at begge chipfirmaerne giver mere eller mindre skjulte rabatter til deres forhandlere.


(Kilde: CNET)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere