Italien vil sende Google-chefer i fængsel

I en italiensk retssag kræver anklageren at fire ledende Google-ansatte skal sendes i fængsel.

Er Google ansvarlig for ulovlige cybermobning-videoer på YouTube? Det mener statsadvokaten i Milano, som onsdag krævede fængselsstraf til fire ledende Google-ansatte. De fire står anklaget for ”ulovlig databehandling og bagvaskelse” samt krænkelse af privatsfæren, skriver den italienske avis La Stampa.

Sagen handler om en YouTube-video, som blev uploadet den 8. september 2006 i kategorien for sjove klip. Videoen er optaget med en mobiltelefon og viser mishandlingen af en handicappet dreng på en skole i Torino. Filmen blev fjernet igen den 7. november samme år.

Statsadvokaterne Alfredo Robledo og Francesco Caiani kræver ét års fængsel til Googles juridiske chef, David Drummond, den øverste dataansvarlige Peter Fleischer og den tidligere finanschef George De Los Reyes. Den tidligere chef for Google Video, Arvind Desaikan, bør ifølge anklageren slippe med seks måneders fængsel.

Ingen af de fire er tidligere straffet i Italien og dermed ville normal retspraksis betyde, at straffen automatisk bliver gjort betinget hvis de dømmes.

I modsætning til sine konkurrenter har Google bevidst fravalgt at forhåndssortere sine videoer ud fra økonomiske interesser, mener anklageren. Google har altså sat profitten højere end hensynet til brugernes tarv.

Google råder over den nødvendige teknologi til at blokere alle former for uønsket indhold – som firmaet har demonstreret med sit samarbejde med de kinesiske myndigheder – men firmaet har i stedet valgt at gå efter markedsandele ved at få så mange videoer ind som muligt, lyder anklagen.

Der henvises også til, at den omstridte video fik lov til at ligge i to måneder inden den blev fjernet fra tjenesten.

Googles italienske advokat Giuliano Pisapia er ikke overraskende stærkt uenig. Han fortæller at internet-firmaet sætter ytringsfriheden højt og derfor har valgt at begrænse sin filtrering. Desuden har man samarbejdet med det italienske politi og fjernet video umiddelbart efter henvendelsen – desværre gik den første klage til en forkert adresse.

Der er tale om et direkte angreb på det frie, åbne internet, mener internet-firmaet, og sammenligner anklagerens taktik med et forsøg på at gøre postbuddet ansvarlig for de hadebreve, der leveres.

Den endelige dom i sagen ventes først at falde i det nye år.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere