Danske opfindere presses til udlandet

Dansk Opfinderforening savner støtte til private idémagere. Foreningen frygter, at Danmark mister arbejdspladser, fordi de fantasifulde hoveder flygter fra bureaukrati og mangel på finansiering. Minister afviser kritikken.

Der afsættes hvert år millioner af kroner til innovation. Alligevel er Dansk Opfinderforening utilfreds med de fantasifulde hoveders situation i Danmark.

»Der bliver afsat hundredvis af millioner til forskning og innovation, men de går alle sammen til universiteter og højere læreanstalter. Det er som om, de fuldstændig har glemt, at mange af de opfindelser, der virkelig giver arbejdspladser, sker hjemme i folks kældre og garager,« siger næstformand i Dansk Opfinderforening, Erik Skaarup, til MetroXpress.

Opfinderforeningen mener, at selvstændige opfindere presses til udlandet.

»Hele systemet gør det stort set umuligt at opdrive en krone i udviklingsstøtte. Det offentlige giver ingenting, og private investorer kræver, at man har patent på sin opfindelse, før de finansierer noget som helst. Men sådan et tager op til tre år at få,« siger Erik Skaarup.

Ifølge foreningen er Danmark det eneste land i Skandinavien, der ikke støtter private opfindere direkte.

Videnskabsminister Helge Sander afviser kritikken.

»Regeringen lægger megen vægt på, at opfindere har gode vilkår. Men vi kan ikke være fødselshjælpere for alle projekter, og jeg håber, at det er de bedste projekter, som bliver hjulpet på vej,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere