Ny WLAN-standard rykker tættere på

En arbejdsgruppe under IEEE har valgt teknologien til den næste WLAN-generation.

Den kommende WLAN-standard 802.11n er rykket et stort skridt nærmere. IEEE-arbejdsgruppen som har ansvaret for standarden er nået til enighed om den teknologi, som man vil arbejde videre med. Det fortæller medlemmer af gruppen til ExtremeTech, skriver digi.no.

Gruppen har valgt teknologien TGn Sync, som støttes af Sony, Intel og Matsushita. En anden alliance bestående af Motorola, Nokia og Texas Instruments havde indsendt et alternativt forslag, WWiSE, som altså ikke har fået opbakning i arbejdsgruppen.

Men det er endnu ikke sikkert, at TGn Sync faktisk ender som den officielle standard. For at gøre forslaget til standard kræves en afstemning blandt IEEE's medlemmer, hvor mindst 75 pct. skal stemme for.

Hvis forslaget bliver vedtaget, kan den færdige WLAN-standard IEEE 802.11n være klar i 2006 eller 2007. Den skal erstatte de nuværende standarder 802.11a/b/g med en teoretisk hastighed på mellem 315 og 630 Mbit/s.

I praksis vil hastigheden nok ligge omkring 100 Mbit/s, som skulle være tilstrækkelig til at gennemføre videostreaming.

Både TGn Sync og WWiSE bruger en serie af antenner (Multiple In Multiple Out) for at opnå en højere båndbredde. TGn Sync skulle være bagudkompatibel med eksisterende WLAN-udstyr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere