Det hele bliver hurtigere

Intel har sandsynligvis en finger med i spillet, når der kommer mere fart på eksterne enheder, harddiske og grafik. Nye standarder er på vej.

Indhold

Palm Springs, USA: Flere nye standarder for dataoverførsel blev præsenteret og demonstreret på det halvårlige Intel Developer Forum, hvor mere end 2.000 udviklere fra hele verden mødes for at diskutere den nyeste teknologi.

Blandt de standarder, som man kan regne med at se i den nære fremtids pc´er, er USB 2.0, seriel ATA, DVI og en afløser til 4x AGP.

Det første produkt med USB 2.0 blev en scanner, som folk fra Intel stolt viste frem. USB 2.0 kan levere hastigheder på op til 480 megabit i sekundet, og dermed åbnes der op for en række nye eksterne enheder. USB 2.0 er hurtig nok til at overføre MPEG2-signaler fra et kamera eller data til og fra eksterne lagringsenheder, og forbindelsen til bredbåndsnet er også en oplagt mulighed. Fra i år vil pc´er blive leveret med USB 2.0, og i år 2003 vil overgangen fra USB 1.1 til 2.0 være komplet.

Efterhånden som harddiske bliver hurtigere, bliver der også brug for hurtigere standarder for dataoverførsel. ATA/66 vil blive afløst af ATA/100 i løbet af kort tid, men den parallelle forbindelse har sine begrænsninger. Intel har derfor planer om at erstatte den parallelle overførsel med en seriel.

Seriel ATA vil give mulighed for højere overførselshastigheder. Første generation, der efter planen er klar i 2002, skal kunne klare 150 megabyte i sekundet. Seriel ATA bliver også mere brugervenlig, idet det er slut med jumpers, og de brede parallelkabler erstattes af tynde serielkabler med mindre kabelrod til følge.

Fladskærmene vinder frem, og der er brug for et nye stik til skærmen. Den nuværende VGA-standard baserer sig på analoge signaler, hvilket er tåbeligt i forhold til de digitale fladskærme. Derfor vil fremtidens standard hedde DVI, Digital Visual Interface, og allerede i dag kan man få produkter med DVI.

Endelig er Intel i samarbejde med de største leverandører af grafikchips så småt gået i gang med at finde en afløser til AGP 4x. Dette arbejde er endnu i sin vorden, hvorfor der ikke blev røbet detaljer om den nye standard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere