Hver fjerde dansker er på nettet dagligt

Nye tal fra Danmarks Statistik viser at hver fjerde dansker går på nettet hver dag. De hyppigste gæster er dog stadig studerende og de højt uddannede.

Ifølge Danmarks Statistik er hver fjerde danske i dag på nettet mindst én gang om dagen. Den største stigning skete blandt arbejdere og personer uden for erhverv, hvor henholdsvis 16 og 12 procent var på nettet dagligt.

Den største gruppe er dog stadig studerende og selvstændige. I hver af disse grupper bruger omkring 35 procent af personerne nettet dagligt. Men også funktionærerne er hyppige gæster på nettet; 28 procent går på nettet dagligt.

Ti procent af de danskere, der har adgang til nettet fra hjemmet, vælger ikke at bruge det, viser tallene.

Mere end hver fjerde dansker, 27 procent, har i løbet af det sidste år købt varer via internettet. Det er en stigning på syv procent i forhold til året før. Igen er funktionærer og studerende de mest aktive. Henholdsvis 38 og 37 procent har købt varer via nettet. Kun 17 procent af personerne i kategorien arbejdere havde handlet ind via nettet i løbet af det sidste år.

Link

  • Statistik



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere