Danionics forhandler om redning

Den fynske producent af batterier, Danionics, har udskudt aflæggelsen af selskabets regnskab med en uge. Det skyldes, at ledelsen fører afgørende forhandlinger, som kan redde den skrantende virksomhed.

Aktien på den børsnoterede fynske batteriproducent, Danionics, er skudt i vejret med 25 procent efter selskabet mandag eftermiddag udskød fremlæggelsen af selskabets årsregnskab. Regnskabet skulle være fremlagt den 23. marts, men er nu udskudt til 31. marts.

Det skyldes, at selskabet i øjeblikket fører forhandlinger med flere forskellige partnere om et strategisk partnerskab, der skal føre til etablering af en produktion i Asien. Udfaldet af disse drøftelser vil få betydning for selskabets økonomiske situation, fortæller Danionics' ledelse i en meddelelse til Københavns Fondsbørs.

Analytiker: Positivt signal
Traditionelt er udskydelser af årsregnskab meget dårlige nyheder, men i Danionics tilfælde skal det ses som noget uhyre positivt, vurderer aktieanalytiker, John Stihøj fra Aktieinfo Danmark.

»Det er et utroligt positivt signal, for det indikerer, at der er ved at ske noget i de forhandlinger, som Danionics oplyste, at man var i gang med i januar,« fortæller John Stihøj, der frygter, at Danionics går konkurs, hvis ikke forhandlingerne fører til noget.

»Men jeg er overbevist om, at ledelsen vil kæmpe til det sidste for at redde både aktionærernes penge og de ansattes job. Det er i hvert fald mit indtryk af de folk, som leder Danionics,« vurderer John Stihøj

Danionics på hælene
Ifølge beregninger lavet af aktieanalytiker Rune Møller fra Jyske Bank er Danionics ved at løbe tør for penge. Derfor er selskabet presset for at få en aftale i hus med en pengestærk partner. Jyske Bank vurderer, at Danionics ved udgangen af 2003 blot havde 28 millioner kroner tilbage i kassen. Og med et fortsat underskud på et tocifret millionbeløb i kvartalet er løbet ved at være slut for selskabet, hvis ikke der tilføres yderligere penge.

Efter meddelelsen fra Danionics ser Jyske Bank nu to muligheder for Danionics og selskabets aktionærer:

Enten lykkes de strategiske forhandlinger ikke, hvilket vil betyde at selskabet vil gå i betalingsstandsning om fem måneder. I dette scenario vil aktionærernes penge formodentlig være tabt.

Eller også så lykkes de strategiske forhandlinger lykkes, og Danionics indgår herefter et partnerskab med et asiatisk selskab. Men efter bankens vurdering står Danionics dog i en meget ugunstig forhandlingssituation som følge af den pressede likviditet. Det medfører en høj risiko for, at den strategiske aftale - hvad enten der bliver tale om et egentligt salg, en salgsaftale eller overførsel af know how - ikke vil være gunstig for aktionærerne i Danionics.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere