Hackere har stjålet 41 millioner kreditkort-numre

En international bande på 11 personer har angiveligt stjålet oplysninger om 41 millioner kreditkort fra amerikanske detailkæder. De fleste af medlemmerne er stadig på flugt.

Det amerikanske justitsministerium har tilsyneladende afsløret den hidtil største sag om tyveri af kreditkort-oplysninger. En international bande med medlemmer i USA, Estland, Rusland og Kina har ifølge anklagerne stjålet oplysninger om mere end 41 millioner kreditkort fra amerikanske detailkæder og solgt dem videre.

»De har brugt sofistikerede hacker-metoder, som har gjort det muligt for dem at trænge gennem sikkerheds-systemer og installere programmer der har samlet en enorm mængde af finansielle data, som de så enten har solgt videre eller brugt selv,« sagde statsanklager Michael Mukasey på en pressekonference tirsdag.

Han tilføjer at det er umuligt at sætte et tal på det samlede tab, som banden har forårsaget hos forbrugere, butikker og banker, og en del af ofrene er muligvis slet ikke klar over, at deres kreditkort er blevet misbrugt. Det er ikke kun kreditkort-ejere i USA, der er berørt af tyveriet.

Bandens medlemmer brugte en teknik kaldet »wardriving« til at lede efter sårbare trådløse netværk hos forretninger, hvorefter de har installeret sniffer-programmer til at opfange kreditkort-numre. Disse oplysninger blev så gemt på to servere i Ukraine og Letland.

Datatyveriet er blandt andet sket hos store amerikanske detailkæder som TJX Cos., BJ's Wholesale Club, OfficeMax, Boston Market, Barnes & Noble, Sports Authority, Forever 21 og DSW.

Den formodede hovedmand, Albert Gonzalez fra Miami, risikerer nu fængsel på livstid hvis han bliver dømt skyldig i alle anklagerne. Gonzalez havde fungeret som informant og hjulpet politiet med at finde servere med stjålne kreditkort-numre, men samtidig har han informeret sine medskyldige om politiets efterforskning og advaret dem om kommende ransagninger.

Tre af bandens 11 medlemmer er amerikanske statsborgere mens to er fra Kina og resten er østeuropæere. Kun tre er indtil videre anholdt. Det gælder blandt andet den 24-årige Aleksandr »Jonny Hell« Suvorov fra Estland, som blev anholdt i lufthavnen i Frankfurt i marts måned og siden har ventet på at blive udleveret til USA.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Ledende domænearkitekt til Moms Domæne-arkitekturteam

Hiper A/S

IT-systemudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere