Artikel top billede

Facebook gør os følelsesløse

Sociolog mener, at sociale netværk gør dig asocial.

”Nu har jeg taget alle mine piller, så jeg dør snart. Så farvel alle sammen”.

Sådan tog engelske Simone Back afsked med verden før jul.
Beskeden blev lagt ud på Facebook, og selv om hun havde over 1000 personer på vennelisten, så var der ingen af dem, der gjorde seriøse forsøg på at standse selvmordet.

Det får sociolog og professor Sherry Turkle til at konstatere, at vi stikker os blår i øjnene, hvis vi tror, at sociale netværk som Facebook og Twitter gør os mere sociale.
Sherry Turkle er aktuel med bogen Alone Together, hvor hun argumenterer for, at folk risikerer at blive isoleret af de sociale netværk. Hun mener, at den lette kommunikation på nettet er en bleg erstatning for almindelige menneskelig kommunikation.

”Vi har opfundet inspirerende teknologier, der kan hjælpe os, men i stedet ender teknologien med at begrænse os,” siger professoren, der har hjemme på det kendte universitet i Massachusetts, MIT.

Selv om gud og hvermand i dag har en Facebook-profil, så problematiserer professoren stadig det faktum, at folk konstant eller dagligt kommunikere på sider som Facebook. Hun kalder det en moderne form for galskab.

“Bare fordi en opførsel er blevet almindelig, så kan den stadig være et udtryk for det problem, som tidligere fik os til at betegne den som sygelig.”
 
Professorens bog har fået meget omtale i amerikanske medier, fordi hendes tidligere udgivelser havde en meget mere positiv indstilling til ny teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere