Hver tyvende billedbesked indeholder virus

Firmaet Fortinet melder at en ud af 20 mms-beskeder indeholder en mobilvirus.

Ifølge sikkerhedsleverandøren Fortinet ligger der mobilvirus i fem procent af alle mms-mobilbeskeder. Det er et overraskende højt tal, og Fortinet erkender da også, at firmaet selv var skeptisk overfor tallene i starten.

I sit nyhedsbrev oplyser Fortinet at selskabet har installeret en netværksbaseret antivirus-filter hos en større mobiloperatør i Tyskland. En efterfølgende analyse har vist, at 1 ud af 20 mms'er der går gennem systemet indeholder skadelig kode.

Fortinet fortæller at Commwarrior.B virussen repræsenterer to tredjedele af de inficerede beskeder, mens Commwarrior.A står for den sidste tredjedel.

»Truslen fra mms-beskeder er nok blevet overdrevet i de sidste måneder, men de er ved at blive en alvorlig trussel mod næsten 80 millioner smartphones. Tidligere blev mobile vira spredt over Bluetooth, der kræver at telefonerne er tæt på hinanden, men nu kan mms-vira rejse rundt om verden på få minutter og inficere talrige forskellige telefon-modeller, og på den måde minder de meget om e-mail trusler,« siger Nick Bilogorsky, der er chef for virusanalyse hos Fortinet.

Han anbefaler at mobiltelefon-brugere bør behandle mms'er på samme måde som e-mails og være forsigtig med at åbne vedhæftede filer fra ukendte afsendere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere