UFO.RUM?

Vi har været på jagt efter flyvende tallerkener på Internet ...

Findes der flyvende tallerkener på Internet? Surfer de besøgende fra det ydre rum på Internet? En marsbo på besøg på den blå planet bør som det første forsynes med en netopkobling og elektronisk postadresse - hvordan skal verden ellers få svar på de vigtige spørgsmål, som har plaget os i et halvt århundrede? Endnu er det dog ikke så vidt. Eller er det? UFO-forskere og amatører, der ønsker at delagtigøre resten af menneskeheden i deres oplevelser med andre intelligenser, tumler sig i det nye rum, cyberspace. UFO-hjemmesider er ikke et sjældent syn - i modsætning til de rigtige flyvende tallerkener. Nogle UFO-fanatikere mener faktisk, at regeringer, efterretningstjenester og pressen verden over er del i en sammensværgelse, der skal forti at de grønne mænd for længst vandrer rundt på Jorden. Men Internet er jo som bekendt et frit og ukontrolleret medie, der tillader selv den mest verdensfjerne forsker at kommunikere med praktisk talt hele verden - og måske lidt mere.


UFO'er på nettet


En undersøgelse foretaget af den anerkendte netnyheds-leverandør CNET viste for nylig, at UFO'er er det næstmest populære emne på nettet, kun overgået af sex. Så skulle man jo næsten tro, at en kombination af de to emner vil blive den helt store publikumsmagnet, f.eks. nyhedsgruppen alt.sex.aliens. Internet-hjemmesider og diskussionsgrupper, der beskæftiger sig med de flyvende tallerkener, kan grovt inddeles i to kategorier; de seriøse, og de mindre seriøse.

Til førstnævnte gruppe hører eksempelvis Internet UFO Group (IUFOG), en sammenslutning af forskere, der har som formål at publicere troværdigt materiale om emnet. Gruppen samler UFO-informationer i en database; enhver kan indsende en artikel, og hvis det vurderes, at den er tilstrækkeligt dokumenteret, bliver den sendt ud på nettet. Det største problem, siger gruppens leder, er folks generelle mistro mod alt, hvad der har med rumskibe og fremmede fra rummet at gøre: tvivlere opfordres til at gå ned på deres lokale bibliotek og undersøge, hvor bøgerne om UFO'er står; i nærheden af bøger om spøgelser, eller sammen med fagbøger om luftfart?


Den bedste, men også mindst kritiske indgangsvinkel til UFO'er på nettet fås hos UFOMIND, en hjemmeside der beskæftiger sig med alt fra paranormale hændelser over UFO'er til det berømte Area 51. Det lukkede område i Nevada-ørkenen bruges af det amerikanske militær til at teste nye flytyper, men vedholdende rygter vil vide, at nedstyrtede UFO'er opbevares og prøveflyves her. De fleste amerikanske hjemmesider om UFO'er har en sektion, der i den ene eller anden form beskæftiger sig med Area 51. Det mystiske militærområde dannede i '96 basis for filmen Independence Day.

UFOMIND har ikke mindre end 775 henvisninger til hjemmesider, der beskæftiger sig med fænomenet, og 445 henvisninger til prominente mennesker, der har med UFO'er at gøre. Her kan man også læse anmeldelser af de nyeste bøger - i skrivende stund anbefales "The UFO Cover-Up". At hjemmesiden er populær kan læses af dens hitantal - i gennemsnit får moderskibet, som startsiden meget passende kaldes, 50.000 hits hver eneste dag.


E-post fra Mars


Hallo! Er der nogen derude? Det amerikanske rumfartsinstitut SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) har sat eftersøgningen efter intelligente rumvæsener i system. Gigantiske radioantenner afsøger dag og nat verdensrummet efter signaler fra andre planetter. Det kedelige videnskabelige faktum, at et radiosignal skal rejse flere millioner år gennem rummet, før det rammer de jordiske pejlingssystemer, forstyrrer dog ikke forskerne hos SETI. Heller ej det faktum, at fremmede civilisationer sikkert har andet at lave end at sende radioudsendelser ud i rummet. På Internet fortæller forskerne om deres arbejde og den imponerende udstyrspark, der rettet mod himlen venter på den galaktiske besked fra vores naboer. En modtaget hilsen vil selvfølgelig straks kunne læses på institutets hjemmeside på nettet - vi venter med åndeløs spænding.


Men hvorfor vente, spørger Big Science, og prøver at involvere netbrugerne i et gigantisk projekt, der skal flytte rumforskningen ud på vores skriveborde. Ræsonnementet er simpelt nok; der er måske 30 millioner pc'ere tilsluttet nettet, der repræsenterer en uhyre regnekraft, som selv overstiger verdens bedste supercomputere. Hvis man kunne sammenkoble disse computere og udnytte deres regnekraft til at gennemtygge de millarder af informationsstumper, som SETI hver dag samler op fra verdensrummet, ville chancen for at identificere en besked fra stjernerne stige eksplosivt.

Det svarer lidt til, at SETI lige nu fisker i informationsstrømmen med en fiskesnøre, mens projektet ville kaste et net i strømmen, der indfanger tusind gange flere signaler - problemet med SETI, siger skaberne af projektet SETI@home, er nemlig ikke, at de ikke modtager nok signaler, men simpelthen, at de ikke har regnekraften til at analysere den galaktiske datamængde.


SETI-institutet, hvis arbejde danner basis for den biografaktuelle film "Contact", og talrige kendte forskere og astronomer støtter projektet, der startede i '95 og efter planen skal lanceres til offentligheden i foråret '98. Signalerne, som skal bearbejdes af pc'ere rundt om kloden, stammer fra radioteleskopet Arecibo i Puerto Rico, og består af 4 millioner forskellige kombinationer af båndbredde og frekvens, som skal analyseres. Programmet, som skal distribueres til millioner af pc'ere, fungerer som en skærmskåner, dvs. det aktiveres først, når man forlader computeren og stopper straks, når man genoptager arbejdet. I mellemtiden henter det data fra SETI@home, bearbejder dem og sender dem tilbage over Internet.

Flotte diagrammer på skærmen illustrerer, hvad programmet arbejder på lige nu, og her man selvfølgelig også straks læse en dekodet besked fra det ydre rum. Interesserede netbrugere kan melde sig til en postliste hos Big Science, og deltage i projektets beta-fase, der starter sidst på året. Flere end 50.000 har allerede indskrevet sig.

Dan Werthimer, der leder projektet, håber dog at rumvæserne gør det lidt nemmere for SETI-forskerne. - Hvis I læser om projektet, så send lige et elektronisk brev. Det ville spare os for en masse arbejde, beder han vores galaktiske naboer.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere