DotDK: Støtten er hjemme

Til trods for kritik fra flere vigtige brugerorganisationer er det lykkedes for DotDK/Afilias at sikre sig støtte nok fra det danske internet-samfund til at gå af med sejren. Det hævder parterne selv. Man er dog endnu ikke klar til at fortælle, hvilke organisationer, der står bag støtten.

Allerede i torsdags stod det klart, at DotDK/Afilias-lejren har de nødvendige støtte-erklæringer, der kræves for at kunne fuldbyrde overtagelsen af kontrollen med det danske internet. Det oplyser medstifter af DotDK Kim Viborg Andersen.

Hvilke organisationer, der har valgt at bakke op, vil DotDK/Afilias dog ikke fortælle om endnu.

ComON erfarer imidlertid, at to af de meget vigtige aktører, Forbrugerrådet og Dansk IT, ikke er medunderskrivere på nogen støtteerklæring. Formanden for Forbrugerrådet og formanden for Dansk IT har i fællesskab forfattet et et helt nyt debatindlæg, hvor de rejser kritiske spørgsmål ved DotDK/Afilias-modellen.

"Jeg har i hvertfald ikke skrevet under på nogen støtte-erklæring, og jeg er et godt stykke vej fra at gøre det," siger Forbrugerrådets formand Rasmus Kjeldahl til ComON.

Forbrugerrådet er i en nøgleposition i sagen, fordi få andre organisationer kan siges at repræsentere den menige internetbruger. Sålesdes er Forbrugerrådet den eneste anden aktør end brancheforeningerne, der har fået lov at deltage i Kulturministeriets arbejdsgruppe om indgreb mod piratkopiering på internettet.

Kim Viborg Andersen afviser, at udmeldingen om at støtten nu er hjemme skulle være et mediestunt.

Han mener, at hans modpart, Mads Bryde Andersen fra Dansk Internet Forum, DIFO, under alle omstændigheder vil prøve at så tvivl om lødigheden af de organisationer, der vælger at støtte DotDK/Afilias.

Ved redaktionens slutning hvar det ikke lykkedes at få en kommentar fra Mads Bryde Andersen.

Kim Viborg Andersen angiver juridiske spørgsmål som grunden til, at han endnu ikke kan offentlige navnene på de organisationer, der skulle bakke om DotDK/Afilias.

Ifølge udbudsmaterialet for udbudet om driften af det danske internetdomæne skal vinderen af IT og Telestyrelsens udbud kunne dokumentere støtte fra et bredt udsnit af det danske internetsamfund. For at opfylde kravet om bred repræsentation skal der som minimum indsendes støtteerklæringer fra "fire vigtige organisationer", der samlet set både skal repræsentere private brugere, professionelle brugere og internetbranchen - det vil sige leverandører.

Blandt sidstnævnte er en anden vigtig organisation, foreningen DKregistrar, der blev stiftet tidligere i år for at samle branchen. Denne organisation blev så sent som i sidste uge sprængt på netop spørgsmålet om støtten til DotDK/Afilias, og udbryder-organisationen, der har fået navnet Internetbranchens Fælles Organisation, er så sent som i dag blev optaget som medlem af Dansk Internet Forum.

At støtte-erklæringen fra DK Registar dermed er blevet så udvandet, at den reelt er uanvendelig, kommer dog ikke til at påvirke det faktum, at DotDK/Afilias har den støtte, man har brug for, hævder Kim Viborg Andersen:

"Vi har rigeligt med støtte-erklæringer fra organisationer, der kan siges at repræsentere bredt - helt som de skal ifølge udbudskravet," siger Kim Viborg Andersen.

Efter omfattende kritik af organisationens manglende åbenhed har DotDK/Afilias valgt at offentliggøre det specifikke tilbud, som man for flere måneder siden sendte til IT og Telestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere