Artikel top billede

Snigmord kan ikke stoppe Wikileaks

Wikileaks har nødplan, hvis ledende personer bliver dræbt eller fængslet.

Wikileaks har aldrig været særlig populær i den amerikanske hær, så da hjemmesiden offentliggjorde bunkevis af militære dokumenter i sidste måned, vækkede Wikileaks for alvor Pentagons vrede.

Men selv om den amerikanske eller andre landes specialstyrker skulle finde på at tage livet af Julian Assange, der er en af de væsentlige personer bag Wikileaks, for at forhindre flere læk, så vil det næppe tage pusten fra Wikileaks
Wikileaks har sikret sig mod drab og andre "uheld", som ledende personer kan komme ud for.

I kølvandet på den enorme ”Afghaner-lækage” har Wikileaks tilføjet en mindre fil til de blottede dokumenter. Der er tale om en datafil med navnet Insurance (forsikring).
Ifølge Wireds oplysninger, så har Julian Assange og resten af de personer, der er tættest knyttet til Wikileaks, aftalt en nødprocedure, hvis hjemmesiden bliver angrebet, eller hvis ledende personer sættes ud af spillet. Den omtalte Insurance-fil er krypteret, men i tilfælde af dødsfald eller lignende vil kodeord blive udsendt, så den kan åbnes. Filen ligger allerede til download hos Wikileaks og er også spredt til torrentsider.

Wikileaks har dog ikke bekræftet formålet med livsforsikrings-filen.

Der gættes på, at filen giver adgang til endnu flere oplysninger fra militære kilder i Irak. Den amerikanske efterretningsmedarbejder Bradley Manning, der er mistænkt for at lække oplysninger til Wikileaks har angiveligt afleveret endnu flere oplysninger til Wikileaks. Blandt andet en video fra Afghanistan, hvor over 100 civile bliver dræbt i et luftangreb.

Hvem er skurken?
Det store læk af militære dokumenter fra Afghanistan har delt vandene.

Wikileaks og organisationens støtter hævder, at offentliggørelsen er med til at holde fokus på krigens mange ofre, som glemmes eller skjules i den daglige rapportering.
I den anden lejr mener mange, at Wikileaks selv har gjort sig skyld i tab af menneskeliv, da oplysninger i lækket vil kunne bruges af Taliban til at straffe koalitionens samarbejdspartnere.

Opdateret: Den amerikanske talsmand, som af og til afløser for Julian Assange, har været tilbageholdt ved indrejse til USA, og hans mobiltelefoner er blevet beslaglagt. Da han fortsatte til en hacker-konference i Las Vegas, blev han opsøgt af FBI-agenter, der oplyste ham om, at han skal forvente gentagende afhøringer, hver gang han rejser ind og ud af landet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere