Web-guiden uge 39 - Dagligvareguide

Navn: Dagligvareguide


Adresse: http://www.infomarked.dk


Emne: Indkøb


Beskrivelse: Dagligvareguide vil være en vejviser til de billigste dagligvarepriser. Den giver et samlet overblik over priserne på 33 dagligvarer, som er hentet fra supermarkederne Fakta, Føtex, Irma, ISO, Kvickly, Netto og Superbrugsen. Under "Ugens indkøb" kan man læse hvor meget det koster at fylde indkøbskurven for henholdsvis en familie med 2 børn, en familie med baby, en single og et par. Under "Ugens priser" kan man hente de aktuelle priser på udvalgte dagligvarer. Varerne er udvalgt på baggrund af Danmarks Statistiks undersøgelse af danskernes forbrugsvaner. Alle priserne er hentet i supermarkeder i København.


Design: Der benyttes kun et minimum af grafiske elementer, hvilket gør at siderne kommer hurtigt frem på skærmen. En logisk frame-struktur gør det let at navigere i de mange informationer.


Opdatering: Listepriserne opdateres hver 2. måned, mens tilbudpriserne indtastes en gang om ugen fra supermarkedernes tilbudsaviser.


Links: Der linkes direkte til alle supermarkederne, dog undtagen Føtex, som tilsyneladende ikke har sit eget websted.


Omfang: Under "Ugens indkøb" og "Ugens priser" kan man vælge enten at hente priser i kr. eller priser i indeks, som det gør lettere at finde den billigste pris. Man kan også hente priserne for mærkevarer og øko-varer. "Dine egne indkøb" er nok den mest interessante sektion - her kan man sammensætte en liste med de produkter, som man selv køber til daglig. Eller rettere, det er hensigten, for denne funktion er endnu "under udvikling", som det hedder på hjemmesiden. Et debatforum åbner mulighed for at man kan medgive sine egne erfaringer om, hvor det er billigst at handle.


Samlet vurdering: For en familie med to børn er prisforskellen med det billigste (432,65) og det dyreste (716,30) supermarked intet mindre end 283,65 kr. Så der ingen tvivl om, at der er penge at spare, hvis man følger priseksemplerne hos Dagligvareguide. For den enlige er prisforskellen mellem det billigste og dyreste supermarked kun 26.10 kr. I praksis kan man nok ikke bruge disse tal til ret meget, da ens eget forbrug næppe er 100 pct. identisk med systemets standard-indstilling, og man kan kun glæde sig til at funktionen "Dine egne indkøb" bliver implementeret.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Despec Denmark A/S
    Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere