Billig radarchip skal forhindre trafikulykker

I fremtiden får alle biler måske en billig radar, som måler afstanden til andre trafikanter. Forskere har udviklet en simpel radarchip til biler, som kan fremstilles for 50 kroner.

De dyreste biler indeholder allerede en automatisk radaralarm, som informerer føreren om afstanden til den forankørende bil. Denne form for radarsystemer skal forbedre trafiksikkerheden, men de koster stadig tusindvis af kroner. Nu har amerikanske forskere konstrueret en CMOS-baseret radarchip, som er så billig, at den på længere sigt kunne indbygges i alle biler.

»Denne radarchip kan bruges til at udstyre selv de billigste biler med de sikkerheds-foranstaltninger, som i dag kun er tilgængelige for en lille brøkdel af bilejerne. Vores drøm er, at den skal være tilgængelig for alle som har råd til en bil,« siger professor Ken O. fra University of Florida.

De nuværende kommercielle radarchips er fremstillet af dyre materialer som Galium-Arsenid og Indium Phosphide. Den nye radarchip bruger almindelig silicium-baseret CMOS-teknologi, som er langt billigere.

Ifølge forskerne ligger produktionsomkostningerne på 10 dollar per chip, og det færdige radarsystem vil derfor ikke fordyre bilen mere end nogle få hundrede kroner.

Det universitets-ledede forskningskonsortium Semiconductor Research Corporation (SRC) har store forventninger til chipteknologien.

»Forestillingen om, at man kan redde menneskeliv med en beskeden omkostning på et par dollar per chip, er meget spændende. Det kan hæve levestandarden på globalt plan,« siger Dr. David Yeh, der repræsenterer Texas Instruments i SRC.

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er der hvert år 1,2 millioner dræbte og 50 millioner tilskadekomne som følge af trafikulykker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere