Mobile sendemaster frikendt for kræftrisko

Men de engelske forskere overbeviser ikke alle.

En engelsk undersøgelse er klar til at fritage mobile sendemaster for ansvar, når det kommer til kræftsygdomme.

Det er forskere hos Imperial College London, der har nærstuderet oplysninger om 1.400 børn, som har fået konstateret leukæmi eller andre kræftsygdomme. Data fra de syge børn er blevet sammenholdt med oplysninger om 5.500 raske børn.

Ved at se på den afstand, som børnene har boet fra en sendemast, mener forskerne at kunne konkludere, at der ikke er større risiko for kræftsygdommene, hvis man bor nærmere en sendemast.

”Der er flere undersøgelser fra både Tyskland, England, Sverige og nu senest denne, der alle viser, at der ikke findes en sammenhæng mellem masterne og helbredsproblemer,” siger overlæge Christoffer Johansen fra Kræftens Bekæmpelse til MetroXpress.

Det er dog ikke alle, der er overbevist om, at senderne er ufarlige.

Til avisen siger medstifter af hjemmesiden Mast-victims.org Henrik Eiriksson, at masternes magnetfelter måske ikke kan kedes direkte sammen med kræftsygdomme, men at andre undersøgelse fortsat forbinder masterne med lidelser som hovedpine, nedsat koncentration, søvnproblemer og depression.

En større europæisk undersøgelse er i færd med at klarlægge, om mobiltelefoner har haft en påvirkning mod vores helbred, siden de trådløse apparater fik den massive udbredelse i afslutningen af sidste århundrede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere