Columbus nedjusterer

Columbus IT Partner kom ud af første halvår med et mindsket underskud og en omsætning på linie med sidste år. Men der er opstået usikkerhed om de forventede gevinster ved en samarbejdsaftale med KMD. Derfor nedjusterer selskabet blot to en halv måneder efter, at det opjusterede.

Retningen er god nok for Columbus IT Partner med forbedret indtjening og effektivitet i et trængt marked, som selskabet kalder indtægtsklimaet i sin rapport for første halvår af 2002.

Resultatet før skat er blevet væsentligt reduceret i forhold til første halvår 2001. Da var der et minus på 51,6 millioner kroner, mens det i år er bragt ned til et underskud på 4,8 millioner kroner.

Columbus IT Partner A/S Halvårsregnskab
Millioner kroner1. halvår 20021. halvår 2001
Omsætning338,5299,4
Resultat af primær drift (EBIT)3,7-46,5
Resultat før skat -4,8-51,6
Resultat-9-43
Egenkapital76,2161,7
Antal ansatte8491.044
Det er sket på baggrund af en omsætning, der reelt er på niveau med sidste års omsætning. Godt nok ser den noget større ud - 338 millioner kroner mod 299 millioner kroner sidste år. Imidlertid har Columbus IT Partner medregnet indtægterne for salget af sine kommuneaktiviteter til KMD.

Renset for de tal lander omsætningen for første halvår 2002 på 292 millioner kroner - et fald på otte procent.

Resultatet før afskrivninger og goodwill, EBITDA, er som følge af salget til KMD også voldsomt forbedret. Fra et underskud på 25 millioner kroner i 2001 er EBITDA vokset til et overskud på 24,8 millioner kroner.

Når tallene renses for EBITDA-bidrag fra salget - 34 millioner kroner - er EBITDA forbedret med 23 millioner kroner i forhold til 2001.

Usikkerhed om KMD-aftale

Halvårsregnskabet indeholder dog også en nedjustering - trods en relativ stabil omsætning og stærkt forbedret resultat.

Den 31. maj bebudede Columbus IT Partner en omsætning for hele året på 650 - 675 millioner kroner og et EBITDA "i niveauet" 70 millioner kroner.

Blot to en halv måned efter er buddet på en EBITDA for 2002 halveret. Nu hedder forventningen et resultat på 35 - 40 millioner kroner, mens omsætningen ventes at lande på 650 millioner kroner.

Ud over et trængt marked peger Columbus IT Partner på usikkerhed om gevinsterne ved sin aftale med KMD, der blev indgået ved salget af kommuneaktiviteterne. Aftalen løber over fem år - og indebærer, at Columbus IT Partner skal være KMD's teknologipartner inden for Axapta.

Det skulle sikre Columbus IT Partner royalties fra salg af kommuneløsninger baseret på Axapta. Men hvor lind, den pengestrøm skulle blive, er der øjensynlig tvivl om nu.

Columbus IT Partner stiller selv spørgsmålstegn ved det med henvisning til, at der "hersker en del usikkerhed omkring KMD's fremtidige produktstrategi og dermed værdien for Columbus IT Partner af aftalens betydelige earn-out potentiale".

- Dette kan få væsentlig indflydelse på årets resultat, konkluderer selskabet - og opregner derefter de nedjusterede forventninger til resultatet for hele året.

Forøget effektivitet

I det forløbne år har Columbus IT Partner gennemført en kraftig omstrukturering, der har nedbragt antallet af medarbejdere fra 1.044 til 849 personer i hele koncernen. Således er hver femte blevet fyret.

De færre medarbejdere er også en af årsagerne til, at omsætningen er faldet med otte procent, skriver selskabet. Derudover er markedet svært, når det drejer sig om at sælge forretningsløsninger.

Det forbedrede resultat opnår selskabet ved en forbedret effektivitet. Omsætningen per medarbejder er steget med 25 procent.

Fordelt på produkter er Axaptas vægt øget - og udgør nu 66 procent af omsætningen mod 45 procent sidste år. Attain står for fire procent, mens XAL er reduceret fra 30 til 21 procent.

Investorerne har ikke reageret med begejstring på halvårsregnskabet. Kl. 11:09 var kursen faldet med 1,90 kroner til 20 kroner på en dag, hvor markedet generelt stiger rigtig pænt - eksempelvis KFX med omkring tre procent.

Følg Columbus IT Partner her.



Vil du vide mere om Columbus IT Partner?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere