IBM fyrer 15.600

IBM skærer ned på sin service- og konsulentforretning som følge af dårlige resultater. Knap ti procent af de ansatte i den enhed mister jobbet. Også de danske medarbejdere har fået nedskæringerne at føle.

IBM er hidtil gået fri af de store nedskæringsrunder, som næsten alle andre store IT-selskaber har været igennem, men nu går den ikke længere. Godt 15.600 medarbejdere skal ud, og 57 procent er allerede stoppet. Resten har fået deres fyreseddel.

Langt hovedparten af nedskæringerne, 14.213 stillinger, bliver skåret fra Global Services, som både rummer IT-service og konsulenttjenester. Netop service var noget af det sidste, som kunderne skar ned på, mens konsulentforretningen har været hårdere ramt af nedturen.

IBM havde 150.000 ansatte i sin serviceafdeling inden nedskæringerne og godt 350.000 i hele virksomheden. IBM har givet tilbud på at købe PricewaterhouseCoopers? konsulentforretning, der har 30.000 medarbejdere.

Alle nedskæringerne i IBM rammer dog ikke serviceforretningen. Også afdelingen for mikroelektronik skal af med 1.400 ansatte.

I Danmark vil IBM ikke ud med det nøjagtige antal medarbejdere, som er blevet præsenteret for en fyreseddel.

- Men vi kan godt genkende de internationale tendenser, og vi afstemmer løbende kapaciteten, siger kommunikationschef Anders Lund Rendtorff.

Han tilføjer, at der derfor også har fundet afskedigelser sted i den danske konsulentforretning, som har mellem 1.400 og 1.500 ansatte. Men afdelingen har også hyret medarbejdere med kompetencer, som har manglet i organisationen.



Vil du vide mere om IBM?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere