Song Networks afviser redningsplan

Det nordiske teleselskab Song Networks skal igen til at kæmpe for overlevelse, efter selskabets kreditorer har afvist en redningsplan fra norske Telenor.

Det nordiske teleselskab Song Networks må nu igen kæmpe med at skaffe kapital til at overleve, efter ejerne af selskabets obligationer har afvist et overtagelsesforsøg, som Sonofon-ejeren Telenor havde sat på skinner.

Song Networks har finansieret sin ekspansion i de skandinaviske lande ved at udstede obligationer for 4,3 milliarder kroner. Obligationsejerne har, hvis de ellers kan blive enige, kontrollen med selskabet.

Song Networks tabte 212 millioner kroner alene i Danmark sidste år, og selskabet løber tør for kapital i år, hvis ikke der kommer nye penge. Dem tilbød Telenor gennem sit datterselskab Business Solutions, som har 450 millioner kroner i kassen. Til gengæld skulle Telenor have 40 procent af aktierne i Song Networks og option på at konvertere et nyt lån til aktier, så det norske teleselskab fik i alt 84,5 procent.

Men den aftale er ikke lukrativ nok, mener obligationsejerne. Trods Song Networks problemer med at skaffe ny kapital tror de på, at der er andre, mere attraktive muligheder for at restrukturere selskabet. Derfor giver de Telenor en kurv og beder Song Networks ledelse om at arbejde videre med andre alternativer.

Telenor mener stadig, at der er god fornuft i handlen, men gider ikke at vente længere på de stædige obligationsejere og har derfor opsagt aftalen. Telenor lover nu at se på andre ?finansielt fornuftige muligheder for at styrke den nordiske tilstedeværelse?.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere