Orange-selskaber skal samarbejde over sundet

Der er lagt op til et vidtstrakt samarbejde mellem det danske og det svenske Orange-selskab, oplyser den internationale direktør. Ejerforhold forhindrer en fusion.

Orange bebuder nu samarbejde på en lang række områder mellem sit danske og sit svenske datterselskab. Det sker for at holde omkostningerne nede.

Mellem de områder, som Orange vil have danskere og svenskere til at samarbejde om, er udrulningen af de kommende UMTS-net, roaming-aftaler, IT-infrastruktur, kontrol med og overvågning af mobilnetværkene og finansfunktioner.

- Men vi har ikke nogen grund til at fusionere de to selskaber. Det forhindrer ejerstrukturen også, siger Oranges internationale direktør, Michael Latimer, til Computerworld Online.

Han henviser til, at Orange-gruppen ejer hele det svenske selskab, mens fem finansielle investorer og Banestyrelsen sidder på 46 procent af det danske selskab.

Desuden har det danske selskab fem år på bagen med sit GSM-net, mens Orange i Sverige først nu skal til at bygge et helt nyt UMTS-net. Orange har søgt tre års udsættelse i Sverige, men regner med at leve op til de danske UMTS-forpligtelser. Til gengæld er Orange-gruppen i åbenlys strid med de danske mindretalsaktionærer, hvilket har drænet kassen herhjemme.

Michael Latimer understreger, at nogle forhold omkring kundebetjening kun kan foregå lokalt i de enkelte lande. Han tilføjer, at Orange i dag har sin egen ledelse i Sverige, selv om selskabet har valgt at slå sig ned i Malmø, så tæt som muligt på det danske hovedkvarter på Amager.

- I fremtiden kan der blive tale om fælles ledelse af selskaberne, men jeg forventer det ikke, siger den internationale direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere