Artikel top billede

Google Voice nu endelig tilladt på iPhone

Efter 16 måneder er Google og Apple nu blevet enige om at tillade Google Voice på iPhone.

Apple har længe afvist at godkende Google Voice som applikation til iPhone. Google sendte sin første ansøgning om at få programmet med i App Store for 16 måneder siden – det var lige inden Google-chef Eric Schmidt forlod Apples bestyrelse – men Apple afviste at tage programmet med. Det førte til, at den amerikanske telestyrelse FCC indledte en undersøgelse mod Apple og AT&T.

Nu har Apple så langt om længe accepteret, at Google Voice kommer med i App Store. Tidligere i år fik Google smuglet programmet ind på iPhone som en HTML5 web-app, der kører direkte i browseren. Men nu kommer Google Voice altså som en almindelig app til iPhone, fortæller Google i denne blog.

Google Voice fungerer som en automatisk sekretær, der modtager dine opkald og viderestiller dem, baseret på et sæt regler som du selv kan definere. Du kan f.eks. indstille, at indgående opkald fra bestemte personer automatisk skal viderestilles til den private telefon, mens andre numre helt skal blokeres.

Der er også en funktion, hvor den, der ringer op, bliver bedt om at identificere sig, hvorefter Google Voice ringer til dig og spørger, om du ønsker at tale med denne person.

I stedet for at holde styr på telefonnumre til mobilen, kontoret og hjemmet kan du nøjes med ét gratis Google-nummer, som også kan viderestille til en telefonsvarer, hvor beskederne automatisk sendes videre per sms eller e-mail.

Men det bliver endnu smartere. Beskeder fra telefonsvareren kan hentes på Google Voice-webstedet som mp3-lydfiler eller tilknyttes som widget fra andre tjenester.

Googles mobile applikation sørger for at udgående opkald automatisk bliver formidlet gennem Google Voice. Modtageren får så vist dit Google Voice-nummer i stedet for det sædvanlige mobilnummer.

Det er også mulighed for at sende gratis sms-beskeder fra telefonen gennem Google Voice, og der er billige internationale opkald.

Der er ikke tale om VoIP-software i klassisk forstand – alle opkald bliver fortsat videreledt over mobilnettet, hvor Google blot fungerer som en form for mellemmand.

Apple har muligvis afvist programmet efter pres fra sin partner AT&T, som frygter at miste indtægter. Google Voice findes også til Blackberry- og Android-telefoner. Tjenesten fungerer indtil videre kun i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere