Telia pumper 170 millioner i Stofa

På tre år har Telia tabt 176 millioner kroner før skat i forsøget på at komme ind på det danske bredbåndsmarked gennem kabel-tv-selskabet Stofa. Tabene bliver større år for år. Kun skatteposterne er positive.

Det svenske teleselskab Telia måtte sidste år pumpe i alt 170 millioner kroner i sit danske kabel-tv-selskab Stofa, der fungerer som Telias brohoved på det danske bredbåndsmarked.

Telia Stofa øgede sidste år sine i forvejen massive tab fra de to foregående år, så selskabet nu har tabt 176 millioner kroner siden 1999. Alene sidste år var tabet 90 millioner kroner. Før skat vel at mærke, for de største plusser i de seneste to års regnskaber står ud for de positive skatteposter, blandt andet fordi det ikke er nødvendigt at betale udskudt skat.

Telia Stofa A/S (koncerntal)Årsregnskab
Millioner kroner20012000
Omsætning286,4242,9
Resultat af primær drift (EBIT)-74,2-48,4
Resultat før skat -89,8-61,2
Resultat-57,6-50,4
Egenkapital100,8-11,6
Antal ansatte300261

Sidste år trak skatteposten 32 millioner kroner op i Telia Stofas regnskab og sørgede for, at det endelige underskud landede på 58 millioner kroner. Selve den primære drift af selskabet gav derimod et underskud på 74 millioner kroner, hvortil skal lægges 17 millioner kroner til renter.

Storkunders kontrakter skal genforhandles

Ved udgangen af sidste år var egenkapitalen negativ, men ved at tilføre 90 millioner kroner i foråret og 80 millioner kroner yderligere i december har Telia sørget for, at Stofa igen har penge at investere.

Stofa kan bryste sig af, at det er lykkedes at banke omsætningen i vejret år for år. Sidste år landede den på 286 millioner kroner, en fremgang på 18 procent. Men Stofa er ude i hård konkurrence for at få den vækst til at holde.

Horsens-virksomhedens kunder er nemlig ikke den enkelte modtager af kabel-tv-signaler, men derimod antenneforeninger. Deres kontrakter genforhandles med jævne mellemrum. Stofa oplyser i sit regnskab, at aftalerne med de største bolig- og antenneforeninger skal genforhandles næste år, og et udfaldet af forhandlingerne ?er af væsentlig betydning for driften.?

Højere priser for at mindske underskud

Telia Stofa lover, at regnskabet for i år bliver væsentlig bedre end sidste års tab, selv om investeringerne i at opgradere kabel-tv-netværkene til bredbånd fortsætter.

Forbedringerne skal komme gennem ?øget fokusering på lønsomhed?. Konkret mærkede internet-kunderne det allerede i slutningen af sidste år, hvor en ny prisstruktur gav højere internetregninger til de fleste.

Der synes også at være brug for at hente flere penge ud af internetforretningen. Selv om den er Telias hovedinteresse i Stofa, så lægger internetkunderne kun 68 millioner kroner i kassen, svarende til knap en fjerdedel af omsætningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere