Tysk 3G-operatør lukker

En af de seks tyske operatører, der i sin tid vandt en kostbar UMTS-licens, lukker nu sin forretning. Markedet har ændret sig, lyder forklaringen fra ejerne, spanske Telefonica og finske Sonera.

Spaniens Telefonica SA og finske Sonera Corp. fik æren af at blive Europas første store teleselskaber, der afskriver på ambitionerne om at tjene store penge på tredjegenerations mobiltelefoni, 3G.

Telefonica lukker sine aktiviteter i Tyskland efter at have nedskrevet værdien af sine 3G-aktiver, herunder kostbare licenser, med 36 milliarder kroner fordelt på fire lande.

Sonera meddelte torsdag, at selskabet har nedskrevet værdien af sine 3G-investeringer i Tyskland og Italien med næsten 32 milliarder kroner.

Lukningen rammer Group 3G UMTS GmbH, der opererer under navnet Quam, med hovedkvarter i München. Telefonicas mobildivision ejer 57,2 procent af aktierne, mens Sonera ejer de resterende 42,8 procent.

De to selskaber betalte over 62 milliarder kroner alene for den tyske 3G-licens.

Store forandringer

- Der er sket betydelige forandringer i markedet set både fra et konkurrencemæssigt, teknologisk, finansielt og regulatorisk perspektiv, heddet det i en meddelelse fra Telefonicas ledelse.

Quam har på syv måneder hentet omkring 200.000 tyske kunder ind i folden og har hidtil fungeret som en såkaldt MVNO (mobile virtual network operator), der lejede sig ind på teleselskabet E-Plus' netværk.

Inklusiv Quam er der seks tyske 3G-operatører, og det er betydeligt flere, end markedet kan bære, mener analytikere.

- Hvis vi siger, at operatørerne Deutsche Telekom og Vodafone kontrollerer 70 procent af GSM-markedet i dag og kan forventes at opnå en tilsvarende andel af 3G-markedet, så er der kun 30 procent tilbage til de sidste fire spillere, hvilket åbenlyst er for lidt, siger Thorsten Gerpott, direktør for konsulentfirmaet Dialog Consult GmbH.

Telefonica oplyser, at selskabets aktiviteter i Østrig, Schweiz og Italien er blevet betydeligt reduceret siden årsskiftet, og at 3G-planerne i disse lande er udskudt, indtil der sker væsentlige og positive forandringer i markedsforholdene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere