Annonce-ofre bør søge erstatning

Det vil være en god idé, hvis ofre for annoncehajer søger erstatning i en samlet pulje, siger Håndværksrådets jurist.

Med en omsætning på 30 millioner kroner om året ser det ud til, at Dansk Tele Support har masser af kunder.

I dag blev direktøren idømt to et halvt års fængsel for bedrageri, og dermed ser det ud til, at kunderne hos Dansk Tele Support har bedre mulighed for at lave et civilt søgsmål og få nogle af pengene tilbage.

»Jeg vil ikke selv tage initiativ til noget, men hvis jeg fik henvendelse om det, så vil jeg da gerne se, om jeg kan finde nogle papirer,« fortæller daværende ejer af Klinik Sano, der var en af ofrene for Dansk Tele Support. Hun ønsker at være anonym.

Håndværksrådets anmeldte i sin tid sagen til politiet for fire år siden, da mange af deres medlemmer er blandt ofrene for Dansk Tele Support. Håndværksrådet har endnu ingen officiel holdning til de civile søgsmål, men Jurist Jeppe Rosenmejer glæder sig over dommen.

»Det vil være fint at lave et søgsmål i en stor pulje,« siger Jeppe Rosenmejer.

For ejeren af Klinik Sano har Dansk Tele Support kun kostet penge.

»Der kom et telefonopkald og en tilforladelig stemme,« fortæller ejeren. Hun har siden set tv-udsendelser om annoncehajerne og siger, at hun føler sig heldig over, at Klinik Sano kun endte med at betale omtrent 5000 kroner for den værdiløse annonce hos it-telefonbogen, som Dansk Tele Support står bag.

»Et eller andet sted, så føler man jo også, at det er en egens dumhed,« siger ejeren, der derfor har et ambivalent forhold til sagen.

Men hun er glad for, at direktøren i dag blev straffet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere