Svært at tjene penge på hotspots

Forventningerne til udbredelse af trådløse netværk er store, men det er svært at udforme et produkt, der er attraktivt for kunden, viser ny analyse. De store udbydere af netværksadgang må rotte sig sammen.

Forventningerne til trådløse netværk, der udbydes adgang til mod betaling på offentlige steder, er store.

Men lige så store er udfordringerne i at bygge netværk op, som kunderne kan bruge, mener analysefirmaet Frost & Sullivan.

I en analyse af det europæiske marked for trådløst netværk (Wi-Fi) forventer Frost & Sullivan, at mange enkeltstående operatører må slå sig sammen, hvis de vil kunne tilbyde kunderne et produkt, der kan bruges til noget.

For at tjene pengene, skal man eje et trådløst netværk med såkaldte hotspots, som kunderne kan logge deres bærbare pc'er eller andre enheder på for at få adgang til internettet.

Typiske steder at etablere hotspots er på offentlige steder som hoteller, banegårde, lufthavne og indkøbscentre.

Mens man venter på flyet

Det tilfører kunden, eksempelvis en forretningsmand, stor værdi at kunne modtage og besvare emails, mens han venter på sit forsinkede fly i lufthavnen.

Men mange rejsende har sjældent længere ophold nogle af disse steder, og vil - på rejsen - være henvist til traditionel opkobling via mobiltelefonen, selvom transmissionshastigheden af data her er overordentlig beskeden.

For kunden opstår det problem, at han ikke kan benytte den samme operatør over alt. Meget få selskaber har aftaler, der gør det muligt for kunderne automatisk at benytte andre trådløse netværk end det, man har betalt for.

Derfor skal de tilmelde sig tjenester hos en række udbydere. En til lufthavnen, en anden til hotellet og så videre, skriver Frost & Sullivan.

Beskeden udbredelse

Ifølge analysefirmaet blev der sidste år solgt omkring seks millioner bærbare pc'er i Europa, og i alt benyttes der angiveligt mellem 18 og 20 millioner bærbare. Dertil kommer forretningsrejsende på gennemrejse fra andre dele af Europa.

Imidlertid er det færre end 15 procent af de bærbare pc'er i Europa, der er udstyret med trådløse netværkskort, som er forudsætningen for at få adgang til netværkene.

Heraf skal man trække dem fra, der alligevel sjældent rejser rundt med deres pc. Og kun de, der har et længere ophold på hotel eller i lufthavne fra tid til anden, kommer i betragtning, for de vil kunne retfærdiggøre et abonnement hos en operatør, der udbyder trådløs netværksadgang.

- Udbredelsen af hotspots kræver betydelig planlægning og teknisk ekspertise. Selvom omkostningerne til at etablere trådløse netværk er meget lavere end omkostningen til at udbygge mobiltelefon-netværk, så kræves der stadig store investeringer i netværk, skriver Frost & Sullivan i analysen.

Konklusionen er, at de store eksisterende teleselskaber vil løbe med sejren, men kun, hvis de forstår at slå sig sammen og tilbyde en fælles løsning til at få adgang til trådløst netværk - og at kunden dermed kan nøjes med at være kunde ét sted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere