Håndholdt Linux-computer i flere versioner

Indiske Encore Software gør et nyt forsøg på at vinde kunder til sin superbillige Simputer, som er baseret på Linux og skal være med til at udbrede IT i de fattige lande.

En ny computer til under 1.500 kroner ? og så er der ingen kunder.

Det er den situation, som det indiske selskab Encore Software har stået i med sin Simputer, en sammenskrivning af SIMple comPUTER. Men der er nu heller ikke tale om en computer i vestlig forstand.

Den Linux-baserede maskine indeholder ingen Pentium 4-processor, men derimod en StrongArm fra Intel. Der er ingen harddisk, men 16 MB flash RAM og 32 MB DRAM. Skærmen har ikke farver, men der er både touch panel, modem, infrarød port og USB.

Simputeren skulle ikke konkurrere med de etablerede it-producenter, men er tænkt som en måde at sparke gang i brugen af IT i de fattige lande, som ikke har råd til at være med på den vestlige verdens teknologiforbrug.

For at understrege det gode formål er alle intellektuelle rettigheder lagt over i en non-profit-fond, og både software og de egenudviklede dele af hardwaren er gjort til open source.

Men lige lidt har det hjulpet. Kunderne svigter. For mange virksomheder og institutioner i de fattige lande har Simputeren været for dyr og indeholdt funktioner, som de ikke kunne bruge til noget. Andre har haft behov, som Simputeren ikke kunne udfylde.

Encore Software har derfor indset, at hvis den billige, håndholdte Linux-maskine skal vinde udbredelse, så skal der være flere versioner at vælge mellem.

En ny basisversion bliver dermed rippet for modem, men får til gengæld indbygget batterioplader, ligesom softwaren naturligvis er opgraderet på en række punkter.

Encore Software har udviklet en lang række udvidelsesmuligheder til Simputeren. Farveskærm, understøttelse Compact Flash, trådløst lokalnet, tastatur, GSM-forbindelse og mikroprinter kan nu alt sammen indbygges i maskinen. Men prisen for topmodellen, som ikke omfatter alt det nævnte udstyr, stiger så til 3.500 kroner.

Encore håber at sælge 100.000 Simputere allerede i år og op til en million i løbet af tre år. Desuden arbejder selskabet på en aftale med en elektronikproducent, som ønsker at markedsføre Simputeren under eget navn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere