Transmeta fyrer hver femte

Transmeta, der udvikler processorer med lavt strømforbrug til bærbare computere, har ikke fået fodfæste. Chipvirksomheden taber omsætning og fyrer nu 200 ansatte.

Det er ikke lykkedes Transmeta at tage markedsandele fra Intel, som stadig leverer langt de fleste chip til bærbare computere.

Transmetas Crusoe-processor, der udmærker sig ved et meget lavt strømforbrug, er fortsat stort set ukendt på markedet.

Derfor har det amerikanske chipfirma, som til dels af finansieret af penge fra Microsoft-medstifteren Paul Allen, heller ikke fået en omsætning, som er blot i nærheden af selskabets udgifter.

I det seneste kvartal solgte Transmeta Crusoe-processorer for 55 millioner kroner. Det var en nedgang på 29 procent i forhold til sidste år og ikke engang nok til at dække udviklingsomkostningerne, som løb op i 141 millioner kroner. Det samlede tab blev 263 millioner kroner.

Transmeta bevarer dog målsætningen om at få overskud i slutningen af næste år, og det stigende salg af bærbare computere giver anledning til optimisme i selskabet.

Det giver dog ikke anledning til stigende salg af Crusoe-processorer i løbet af de næste tre måneder.

Optimismen er heller ikke større, end der skal skæres ned på omkostningerne, så de lander på knap 150 millioner kroner i kvartalet. Det indebærer, at 200 af de 1.000 medarbejdere mister jobbet.

Samtidig dropper Transmeta en ny udgave af Crusoe, TM6000, og vil foreløbig nøjes med at forbedre den eksisterende TM5800.


Vil du vide mere om Transmeta?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere