Web-guiden uge 47

Navn: NetNavigatøren


Adresse: http://www.silkeborg.bib.dk/netnavigator/


Produktion: Silkeborg Bibliotek


Emne: Informationssøgning


Beskrivelse: NetNavigatøren er et et-årigt projekt på Silkeborg Bibliotek, hvor bibliotekets sædvanlig tilbud til brugerne er udvidet med en elektronisk service, der hjælper med at finde informationer på Internet. Den enestående Internet-tjeneste benytter Microsoft NetMeeting til at skabe kontakt mellem Internet-brugeren og en bibliotekar på biblioteket. Info-eksperten på Silkeborg Bibliotek fungerer som brugerens forlængede arm og hjælper med at finde det, som man søger på Internet. Hvis man har installeret lydkort og mikrofon, kan man tale med bibliotekaren, mens man surfer; har man installeret et videokamera kan endda skabe visuel kontakt.


Design: Biblioteket har ikke investeret store ressourcer i hjemmesidens udseende, der forekommer lidt trist med blå baggrund og hvid tekst, men man har opsat en brugervenlig guide til NetMeeting med skærmbilleder, der hjælper med at installere og konfigurere programmet.


Opdatering: Den elektroniske tjeneste er tilgængelig på hverdage mellem 10-15, onsdage fra 10-18. Bibliotekarerne Jannik Mulvad og Doris Birch Friis sidder på skift klar til at svare på brugernes spørgsmål. Selve hjemmesiden bliver tilsyneladende ikke opdateret regelmæssigt med nyt indhold, hvilket jo heller ikke er tjenestens formål.


Links: I kategorien med samme navn finder man få men gode links til bibliotekets egen top-100 liste, en oversigt over søgemaskiner, elektroniske tidsskrifter, kunst-index og CIA's publikationer på nettet.


Omfang: Hvis man vil vide mere om det spændende pilotprojekt, finder man en længere projektbeskrivelse på hjemmesiden, hvor projektets formål og perspektiver beskrives indgående. Beskrivelsen indeholder også henvisninger til interessante ressourcer om emnet.


Målgruppe: Internet-brugere med behov for hjælp til informationssøgning.


Samlet vurdering: NetNavigatøren er nok et af de mest spændende og perspektiv-rige danske Internet-projekter. Ideen er ganske genial; ved at tage brugeren "ved hånden" og sammen surfe gennem Internet kan man fjerne noget af den forskrækkelse, som især begyndere ofte oplever når de første gang skal søge efter informationer på Internet. Software-firmaer kan lære meget af denne form for "Internet-support"; i modsætning til de gængse support-linier, hvor man med besvær skal beskrive sit problem i telefonen, kan man hos NetNavigatøren være sikker på, at bruger og ekspert har samme billede på skærmen, hvilket burde forebygge misforståelser.

Den største fare må næsten være, at projektet drukner i sin egen succes.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Jobindex Media A/S
    Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere