Nokia-ansatte scorer 27 mia. på optioner

Nokias 2.000 højstplacerede medarbejdere har i perioden fra 1998 til 2001 scoret 27 milliarder kroner på at udnytte deres aktieoptioner. Nu er optionerne ikke attraktive længere, og det truer medarbejderloyaliteten, advarer investeringsbank.

Humøret er formentlig højt hos de tusindvis af medarbejdere hos Nokia, der har modtaget aktieoptioner og fået dem indløst i perioden 1998 til 2001.

Ifølge den britiske investeringsbank Cazenove har alene de 2.000 højstplacerede medarbejdere i den finske telekoncern indkasseret 27 milliarder kroner på at udnytte deres aktieoptioner. Det skriver Financial Times.

De 50 øverste direktører i Nokia har ifølge Cazenove tjent mindst 75 millioner kroner hver i perioden 1998 til 2000 på baggrund af optionsprogrammer tilbage fra 1994-1997.

I 2001 kom optionsprogrammerne til at dække langt bredere, og hele 25.000 medarbejdere modtog aktieoptioner - men siden er kursen på Nokia-aktier faldet så meget, at optionerne ikke længere er spor attraktive.

Det truer medarbejderloyaliteten, skriver Cazenove i en rapport. Banken anbefaler Nokia og andre selskaber i en lignende situation at hæve lønningerne i takt med, at aktieoptioner ikke kan holde på de dygtigste medarbejdere.

Med hensyn til lønniveau siger Nokia til Financial Times:

- Det er vigtigt, at vi betaler markedsprisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere