Artikel top billede

Dansk webtjeneste sælger spil og ebøger til halv pris

Ivan Sølvason, der skabte skærmtrolden Hugo, er klar med globalt tilbudseventyr.

En dille på nettet i øjeblikket er sider som Downtown.dk, Sweetdeals og Savemyday, der sælger restaurantsbesøg og lignende til 50 procent af den normale pris. Konceptet blev kickstartet af Groupon.com.

Det er også Groupon, der er inspirationen for en ny global butik med base i Danmark, der åbnede i nat.

Men danske Sparcode.com adskiller sig alligevel fra de mange efterligninger. Hos Sparcode kan man kun købe digitale varer som ebøger, spil eller andet, der kan fremsendes til kunderne, så snart de har betalt.

Men Sparcode har også et cashback-system indbygget, der opfordrer kunderne til at inviterer venner og familie og sprede budskabet om Sparcode via Twitter eller Facebook.

De hurtigste kunder kan nemlig tjene 20 procent af vennernes køb i op til et år efter deres eget køb – hvis købet bliver gennemført via den personlige og unikke ”spar-code”.

Helt konkret betyder det, at de produkter, man køber, kan blive gratis, hvis man får fem personer til at købe en tilsvarende vare.


Fra Hugo og voip til Sparcode

Sparcode er grundlagt af Ivan Sølvason, som i sin tid var med til at bringe den folkekære skærmtrold Hugo til live. Siden har han været på globalt voip-eventyr med firmaet Goip, og nu er han tilbage i Danmark med ambitionen om at sælge digitale programmer til hele verden.

”Vi er inspireret af den samme tankegang som Groupon, men hvor en tjeneste som Groupon udelukkende går efter aftaler med lokale handlende, så går vi efter det globale marked. Desuden går vi kun efter topratede produkter. Den model har jeg ikke set andre steder i verden,” siger Ivan Sølvason til ComON.

Han er dog overbevist om, at han snart får konkurrence fra lignende tjenester.

Der er ikke meget at se på Sparcodes varehylder i øjeblikket. Det skyldes, at der kun lægges et produkt op om dagen. I de første 24 timer kan produktet købes for 50 procent af prisen. Derefter kan det i en uge købes med en 20 procents besparelse.

Det ensomme produkt på varehylden i øjeblikket er programmet STOPzilla, der kan fjerne malware.


Er det ikke pyramidespil?

Kunderne har som sagt et tydeligt incitament til at sprede budskabet vidt og bredt, fordi de i op til et år kan få 20 procent af nye køb, og fordi deres eget køb reelt kan blive gratis, hvis de overbeviser fem personer om at købe det samme.

Det vil nogen kalde pyramidespil?

”Det ville være pyramidespil, hvis der kun er nogle få, der får gavn af tilbuddet, men hos os sparer alle noget. Systemet bliver jo på en måde nulstillet i hver led, så alle efterfølgende kunder sparer 20 procent,” siger Ivan Sølvason, der mener, at han har skabt et cashback-system, hvor der bliver spillet med helt åbne kort.
 

Fandt hinanden på LinkedIn

Sparcode er sat i søen efter blot tre måneders arbejde.

Ivan Sølvason har stiftet Sparcode sammen med amerikaneren Brad Furber. Han er tidligere it-iværksætter og nu primært investor. Da amerikaneren bosatte sig i Danmark, gik han på jagt efter nye eventyr og partnere, og i den forbindelse fandt han frem til Ivan Sølvason på LinkedIn.

Med på holdet er også medstifterne Andreas Garnæs og Nicholas Schultz-Møller. De to udviklere deler den ære, at de begge har vundet prisen som ”IT student of the year” - henholdsvis i 2007 og 2008. Siden har de arbejdet sammen i firmaet Subsis.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere