TDC: Sikkerhed er Harald Nyborgs ansvar

Harald Nyborg kaster ansvaret for sine sikkerhedsproblemer over på TDC Internet, der stiller serverplads til rådighed for postordrefirmaets netbutik. Nu afviser TDC Internet anklagerne. Harald Nyborg har simpelthen valgt en billig løsning.

Postordrefirmaet Harald Nyborg kaster ansvaret for sine sikkerhedsproblemer over på TDC Internet, der hoster Harald Nyborgs netbutik.

Blandt andet skulle problemerne ifølge Harald Nyborgs IT-ansvarlige, Bjarne Pedersen, skyldes, at TDC er ferieramt og ikke har været særlig hurtig til at rette fejlene.

En af fejlene gjorde det indtil onsdag muligt for hvem som helst at læse de ordrebekræftelser, Harald Nyborgs kunder har fået efter at have afgivet bestilling i netbutikken.

Bekræftelserne indeholdt foruden data om varekøb også personoplysninger, som butikken ellers hævder at ville beskytte.

TDC Internet afviser beskyldningerne og har en noget anden forklaring på miseren:

Vil ikke miste omsætning

- Harald Nyborg har valgt en løsning, hvor vi tager os af hardwaren og sørger for, at serveren er i luften. Kunden har det fulde softwareansvar, siger projektleder Christian Borup fra TDC Internets hostingcenter.

På grund af manglende sikkerhed blev Harald Nyborgs hjemmeside udsat for et hackerangreb i december sidste år, men firmaet har endnu ikke fået de sidste problemer med angrebet ryddet af vejen, fordi en serverafbrydelse ville koste tabt omsætning, fortæller Christian Borup.

- Det problem har de nu bedt os om at løse, men det er en specifik tekniker, Bjarne Pedersen vil have til at løse opgaven, og han er på ferie i denne uge. Så vi er ikke mere ferieramte, end at en anden tekniker sagtens kunne ordne det med det samme, understreger Christian Borup.

Han tilføjer, at problemet med de blotlagte ordrebekræftelser intet har at gøre med hackerangrebet, men at det skyldes en svaghed i den applikation, der kører Harald Nyborgs netbutik.

Sikkerheden i den er også Harald Nyborgs eget ansvar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere