Telefonproducenter revser mobilselskaber

Fire store producenter af mobiltelefoner kritiserer de danske teleselskaber for ikke at markedsføre de nye mobiltelefoner godt nok. I stedet for at fortælle om GPRS og MMS, synger de en sang om UMTS, der ikke vil være en del af forbrugernes hverdag i mange år frem, lyder kritikken.

Danske teleselskaber har så travlt med visionerne omkring UMTS, at de glemmer at informere kunderne om mulighederne med de aktuelle GPRS- og MMS-teknologier.

Sådan lyder kritikken fra Mobiltelebranchen, der blandt andet repræsenterer de store mobilproducenter Nokia, Sony Ericsson, Motorola og Alcatel.

- Det er en mærkværdig situation. Flere og flere har i dag mobiltelefoner, som kan bruges til overførsel af data i god kvalitet. Men operatørerne gør næsten intet for at markedsføre de aktuelle muligheder, siger Peer Kølendorf, direktør for mobildistributøren Comitel og formand for Mobiltelebranchen.

- Hvorfor tro på UMTS, når operatørerne intet gør for GPRS- eller MMS-tjenester? UMTS ligger flere år ude i fremtiden, siger Peer Kølendorf og opfordrer teleselskaberne til at fokusere på det, der giver kunderne ekstra værdi her og nu.

Hellere varemærke end teknik

Kritikken fra mobilproducenterne retter sig især mod TDC Mobil, efter at den nytiltrådte direktør, Mads Middelboe, i et interview til Erhvervsbladet har fortalt, at selskabet skal bruge sin energi på at skabe et godt varemærke frem for at fokusere på teknik, og at hans opgave i øvrigt bliver at udrulle UMTS-netværket.

TDC ønsker ikke at lægge sig ud med mobilproducenterne eller deres brancheorganisation. Selskabet føler sig misforstået:

- I virkeligheden er vi helt enige om, at de nuværende og kommende tjenester som eksempelvis GPRS og MMS er byggestenene til UMTS. Men kunderne er ligeglade med forkortelserne, de ønsker services og produkter, de kan bruge til noget, siger Mads Middelboe i dag.

Mobilproducenterne har i løbet af året introduceret en række nye mobiltelefoner med GPRS, der gør det muligt at wappe eller hente emails og alene betale for dataforbruget - ikke efter den forbrugte opkaldstid.

MMS, der gør det muligt at sende udvidede SMS-beskeder med lyd, fotos og animationer, er endnu ikke udbredt i mobiltelefonerne bortset fra Sony Ericssons succesfulde T68i-model.

Nokia har dog MMS-modeller lige om hjørnet, men ingen af de danske mobilselskaber har endnu opdateret deres netværk til MMS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere