Nordjylland skaber IT-projekter for 654 mio. kr.

En såkaldt midtvejskortlægning af Det Digitale Nordjylland viser, at offentlig støtte på 153 millioner kroner foreløbig har genereret projekter 654 millioner kroner.

Alle projekter i Det Digitale Nordjylland er nu sat i gang, og der er endnu halvandet år tilbage, før det regionale IT-forsøg rinder ud.

En foreløbig opgørelse viser, at 153 millioner offentlige støttekroner har skabt projekter for i alt 654 millioner kroner, fremgår det af en rapport, som Det Digitale Nordjylland har fået lavet.

Strategien for Det Digitale Nordjylland har været at fremme udviklingen af et netværkssamfund gennem projektkonkurrencer, hvor projektpartnerne skal selvfinansiere mindst to tredjedele af projektet.

Ejerskab

- Denne strategi har ført til en mængde kreative og ambitiøse initiativer båret frem af en stærk ejerskabsfølelse i de enkelte projekter. Samtidig har strategien gjort, at projekterne når relativt bredt ud i de nordjyske samfund, og langt de fleste kommuner i Nordjylland deltager selv aktivt i mere end ét projekt, skriver sekretariatschef Dorte Maarbjerg Stigaard i en pressemeddelelse.


Det Digitale Nordjylland

- Der er private virksomheder involveret i 76 af Det Digitale Nordjyllands 90 projekter

- 5 nordjyske kommuner er med i mindst 4 Digitale Nordjyllands-projekter

- I 43 projekter arbejder private virksomheder sammen med det offentlige

- 20 projekter har mobil kommunikation og trådløs teknologi som et centralt element i teknologianvendelsen

- 153 mio. kr. er delt ud i støtte og har genereret projekter til en samlet værdi af 654 mio. kr.

Kilde: Det Digitale Nordjylland

Projekterne under Det Digitale Nordjylland beskæftiger sig overvejende med ny anvendelse af teknologi frem for decideret teknologisk nyudvikling.

- Dette understreger netop det skifte, som i de seneste år har præget den samfundsmæssige udvikling: fra et fokus på informationssamfundet til et fokus på netværkssamfundet og dermed hvordan, IT kan bruges til at støtte den samfundsmæssige integration, fortsætter Dorte Maarbjerg Stigaard.

Relevant link:

Midtvejsrapporten fra Det Digitale Nordjylland (PDF)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere